Čekání na obytný Volkswagen ID. Buzz je u konce. Samotná přestavba vyjde na 630 tisíc

19.12.2023
přidejte názor

S oficiální obytnou verzí vycházející z Volkswagenu ID. Buzz je trochu potíž kvůli hmotnosti. Pokud ale nechcete čekat, řešení existuje a údajně je o něj enormní zájem. 

ID. Buzz je velmi stylový elektromobil efektně odkazující na původní verze Volkswagenu Transporter. Ty mají mnozí spojené s kempováním, takže se nelze divit, že zprávy o chystané elektrické Californii vzbudily velký ohlas. Byl by to stylový obytný vůz, jenže problémem je hmotnost. Už samotný ID. Buzz je coby velký elektromobil dost těžký a s dalším kempovacím vybavením a výklopnou střechou by snadno mohl překročit tři tuny. Existují ale společnosti, které takové obavy nesdílí. 

Jednou z nich je společnost Outbase Campervans. Ta nedávno představila svou přestavbu elektrického MPV značky Volkswagen přesně v podobě, na kterou spousta lidí čekala. Malý obytňáček má výklopnou střechu, přední sedadla lze otáčet proti směru jízdy, nechybí odkládací skříňky a přihrádky a zadní sedadlo je úplně nové, takže ho teď lze rozložit na postel. Malá kuchyňka je u posuvných dveří na straně spolujezdce a je možné ji snadno vyklopit ven z vozu. 

Nejstylovější elektromobil současnosti přijel na český trh. VW ID. Buzz přináší skvělý design, slušný dojezd, ale také několik potíží
Přečtěte si také:

Nejstylovější elektromobil současnosti přijel na český trh. VW ID. Buzz přináší skvělý design, slušný dojezd, ale také několik potíží

Protože zde hraje velkou roli ekologie, spousta materiálů použitých pro přestavbu je přírodního původu nebo jde o recyklovaný materiál. Do hry se tak dostal například korek, ovčí vlna, recyklovaná textilní vlákna nebo ovčí vlna. V rámci dalšího vývoje se hledají nová řešení, která ekologickou zátěž elektrického kempovacího vozu ještě sníží. 

Připravte si 630 tisíc a vlastní auto

Společnost Outbase Campervans na svých oficiálních stránkách píše, že termín dodání takového automobilu aktuálně nelze s jistotou říci, protože je o přestavbu údajně enormní zájem. Cena samotné přestavby je 25 690 eur, tedy v přepočtu zhruba 630 tisíc korun. 

Jde o základní sumu zahrnující DPH, auto si zákazník může po konzultaci přivézt vlastní. Bližší detaily zejména ohledně dojezdu a hmotnosti ale výrobce na svých stránkách neuvádí. 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?