BMW nebude M3 Touring vyrábět ani v nejnovější generaci. Náhrada se přesto chystá. Představí se ve Frankfurtu

přidejte názor
  • BMW M3 s karoserií kombi nevznikne ani v nejnovější generaci 

  • Šéf divize BMW M Markus Flasch to odůvodnil nízkým prodejním potenciálem s tím, že místo ostrých kombi existují ostrá SUV

  • Náhradu ale nabídne Alpina. Ta chystá B3 Touring pro nadcházející frankfurtský autosalon 

O BMW M3 Touring se hovoří už velmi dlouho. V generaci E46 dokonce vznikl funkční prototyp, jenže do prodeje se takové auto nikdy nedostalo. Aktuálně se chystá další M3. S tím se znovu objevily spekulace o možnosti přepsat historii a vůbec poprvé nabídnout zákazníkům také plnokrevné ostré kombi. Ostatně když BMW M může mít v nabídce všemožné křížence SUV a kupé nejrůznějších velikostí, jedno kombi by se tam snadno ztratilo. Jenže to se podle všeho nestane.

Celkem jasně to vysvětlil šéf divize BMW M Markus Flasch pro britský Car Magazine. M3 Touring zkrátka nemá dostatečný prodejní potenciál. „Kombíky nejsou součástí plánu pro divizi M. Pokud bych se zeptal zákazníků v Rakousku, Švýcarsku nebo Německu, patrně by takový vůz uvítali, jenže my jsme globální společnost a navíc musíme řešit tolik věcí ohledně motorů, že takové produkty zkrátka nabízet nebudeme. Od toho tu jsou SUV,“ uvedl Flasch. Vyjádření lze chápat jednoduše tak, že kdo chce rychlé a zároveň praktické auto, ten si zkrátka musí pořídit SUV, která se obecně prodávají mnohem lépe než klasická kombi. Právě proto už jich divize BMW M produkuje poměrně hodně.

Nové BMW M3 dorazí jako čtyřkolka s automatem. K dispozici ale bude i verze, kterou všichni chtějí a nikdo nekupuje
Přečtěte si také:

Nové BMW M3 dorazí jako čtyřkolka s automatem. K dispozici ale bude i verze, kterou všichni chtějí a nikdo nekupuje

Ve stejném rozhovoru ale opět zazněly i pozitivní zprávy, a sice že nastupující generace BMW M3 bude existovat také ve verzi s pohonem pouze zadní nápravy a dokonce dojde i na manuální převodovku. To je jistě více než dostatečná náplast. Navíc ve Frankfurtu bude k vidění i přímá náhrada za BMW M3 Touring.

Takové auto totiž chystá německá společnost Alpina. Po internetu zatím koluje první obrázek ukazující nové ostré kombi zepředu, takže toho mnoho nevidíme. Prozatím ale stačí příslib existence takového vozu. Základem by mělo být šestiválcové provedení M340i. Očekává se výkon přes 400 koní. Nová M3 ovšem bude silnější. Její ostřejší verze totiž překročí hranici 500 koní.

Alpina svou náhradu za BMW M3 už chystá. Po internetu koluje první obrázek, premiéra proběhne na autosalonu ve Frankfurtu
  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?