BMW láká na facelift řady 5. Všichni ho přitom dávno viděli

přidejte názor
Autor: Redakce
  • BMW navzdory zveřejněným fotografiím pokračuje v kampani postupného odhalování faceliftu řady 5

  • Oficiální představení by mělo proběhnout během několika málo týdnů

  • Do modelové nabídky nově přibude plug-in hybridní varianta 545e

První dva snímky modernizované řady 5 „unikly“ už koncem dubna, takže většina příznivců mnichovské značky už většinu prvotních informací má. To ale neznamená, že by výrobce přerušil svou kampaň postupného odhalování. Nyní zveřejňuje potemnělou fotografii z čelního pohledu.

Facelift BMW řady 5 se ponese v duchu elektrifikace, což dokazuje fakt, že stávající plug-in hybridní model 530e se zážehovým dvoulitrovým čtyřválcem doplní výkonnější varianta 545e, kterou bude pohánět zážehový třílitrový šestiválec o výkonu necelých 400 koní. Toto číslo je však neoficiální.

Do modelové nabídky řady 5 nově přibude plug-in hybridní varianta 545e
Pro modernizované BMW řady 5 si designéři připravili rovněž paletu nových barev

Kromě designových změn, které jsou zjevné podle dvojice uniklých fotografií, by modernizace měla vůbec poprvé přinést v rámci M sportovního paketu červené brzdiče. Kromě toho BMW přepracovalo infotainment a nová „pětka“ bude bezdrátově komunikovat také s operačním systémem Android.

Pro modernizované BMW řady 5 si designéři připravili rovněž paletu nových barev, jmenovitě šedou Bernina Grey Amber Effect, modrou metalízu Phytonic Blue Metallic a červenou metalízu Aventurin Red Metallic.

Test BMW 540d xDrive: Dálniční expert
Přečtěte si také:

Test BMW 540d xDrive: Dálniční expert

Kromě tradiční ostré verze M5 a jejího derivátu Competition bude nově k dispozici ještě výkonnější verze M5 CS, kterou špionážní fotografové vyfotili při testování na Severní smyčce okruhu Nürburgring.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?