BMW Concept 4: Takto nějak bude vypadat elektrické sportovní kupé, které přijde v roce 2021

1 nový názor
  • BMW ukázalo ve Frankfurtu studii Concept 4

  • O tomto kupé se mluví jako o předobrazu nové řady 4, nicméně jde také o ukázku toho, jak by mohl vypadat elektromobil i4

  • BMW i4 přijde na trh v roce 2021

Automobilka BMW přivezla do Frankfurtu řadu novinek, naprostou většinu jsme už ale viděli dříve. Jde třeba o nové BMW X6, neuvěřitelně černé BMW X6 Vantablack nebo novou řadu 1. Nakonec ovšem došlo také na menší překvapení: studii BMW Concept 4.

BMW o tomto autě říká, že inspirací pro design byly modely jako 3.0 CSi nebo 328. Posouzení necháme na vás, každopádně je jisté, že se nebude mluvit o ničem jiném než o masivní masce chladiče. Navazuje na styl, který mnichovská automobilka prezentovala už dříve například u BMW iNext.

BMW Vision iNEXT ukazuje, kam se mnichovská automobilka vydá během tří let
Přečtěte si také:

BMW Vision iNEXT ukazuje, kam se mnichovská automobilka vydá během tří let

Designéři slibují nízkou siluetu a sportovní proporce dané dlouhým rozvorem a krátkými převisy. Řada nových designových prvků zahrnuje například úzké přední světlomety s novou grafikou. Zajímavá je také rudá barva karoserie Forbidden Red. Připomíná nám odstíny, jaké už nějakou dobu prezentuje u svých aut Mazda. Nová studie pak stojí na kolech o velikosti 21".

BMW Concept 4 je předobrazem modelů blízké budoucnosti. Takovým autem by měla být řada 4 nové generace, nicméně během frankfurtské prezentace také zaznělo, že Concept 4 poslouží jako základ pro chystaný elektromobil BMW i4. Ten má spojit sportovní DNA značky s čistě elektrickým pohonem. Sériový vůz dorazí v roce 2021.

JohnST (neregistrovaný)
Tak takato obludnost sa hlada len tazko. To bolo vela, vela, kurevsky vela travy...
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?