BMW 8 Convertible: Po kupé se představil i kabriolet. Na trh dorazí v březnu

přidejte názor
Autor: Redakce
  • BMW řady 8 dorazilo také v provedení Convertible 

  • Na výběr budou verze 850i a 840d

  • Pohon všech kol je standardem 

  • Střecha potřebuje ke složení 15 sekund

Po BMW řady 8 s karoserií kupé, které nám automobilka poprvé ukázala v červnu, aktuálně přichází druhé provedení. Verze Convertible nabízí plátěnou stahovací střechu, dvě motorizace a pohon všech kol jako standardní výbavu. Na trh novinka dorazí v březnu příštího roku.

Nový kabriolet je oproti základnímu kupé nepatrně kratší a nižší. Na délku měří 4843 mm (kupé má 4851 mm), výška dosahuje 1339 mm (v případě kupé to je 1346 mm). Ostatní rozměry jako rozvor nebo šířka jsou u obou variant shodné. Jak je zvykem, plátěná stahovací střecha se skládá z několika vrstev, aby nabídla kvalitní tepelnou i zvukovou izolaci. K manipulaci je potřeba 15 sekund a vůz při tom může jet rychlostí až 50 km/h.

Test BMW M5: Neuvěřitelný expres, který nemá chybu
Přečtěte si také:

Test BMW M5: Neuvěřitelný expres, který nemá chybu

Na úvod prodeje budou mít zákazníci k dispozici dvě verze. Ta zážehové používá přeplňovaný osmiválec 4,4 l s parametry 390 kW (530 k) a 750 Nm. V případě dieselu se bavíme o přeplňovaném třílitrovém šestiválci naladěném na 235 kW (320 k) a 680 Nm. Benzinový kabriolet se rozjede z nuly na 100 km/h za 3,9 s, vznětová varianta potřebuje 5,2 s. Oproti kupé to jsou hodnoty horší o 0,2 s, respektive 0,3 s v případě dieselu. Osmistupňový automat je samozřejmostí, stejně jako omezovač nastavený na 250 km/h.

Součástí standardní výbavy pak bude kromě jiného také adaptivní podvozek a řízení zadní nápravy. Pro osmiválec si mohou zájemci dopřát ještě aktivní stabilizátory a nechybí ani velké množství asistenčních systémů.

Na rozdíl od kupé řady 8 nemá kabriolet v podstatě na co navazovat, protože původní BMW 8 E31 se nikdy oficiálně se stahovací střechou nevyrábělo, i když automobilka takové prototypy připravila.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?