Bentley Flying Spur nové generace se představí za dva týdny. Bude to první Bentley s řízením zadní nápravy

přidejte názor
  • Automobilka Bentley letos slaví sté výročí. K narozeninám si nadělí kromě jiného novou generaci luxusního sedanu Flying Spur 

  • Premiéra proběhne zhruba za dva týdny. Z prvních obrázků se zdá, že po stránce designu nelze čekat revoluci 

  • Nová generace modelu Flying Spur bude první Bentley vybavené systémem řízení všech kol 

Automobilka Bentley letos v červenci oslaví sté výročí. K jubileu si s menším předstihem nadělí kromě jiného novou generaci luxusního sedanu Flying Spur. Ta se představí 11. června v jedenáct hodin britského času, tedy za necelé dva týdny. Kromě očekávaných prvotřídních materiálů a (doufejme) dvanáctiválcového motoru přinese v rámci této značky také jednu technickou novinku, kterou Bentley použije vůbec poprvé.

O nadcházející generaci modelu Flying Spur toho Bentley zatím moc neprozradilo, nicméně upozornilo na skutečnost, že právě tato novinka bude prvním modelem značky, který nabídne systém řízení zadní nápravy. Ten ale není v dnešní době ničím výjimečným. Kromě modelů značky Renault ho používají třeba velká a drahá auta typu BMW X5 nebo Audi SQ7, která tak dokážou v zatáčkách velmi účinně zamaskovat svou reálnou velikost a hmotnost. Nový Flying Spur doplní systém adaptivními tlumiči a pohonem všech kol.

Bentley rozšiřuje nabídku pro Continental GT. Slabší osmiválec má „jen“ 550 koní a jede 318 km/h
Přečtěte si také:

Bentley rozšiřuje nabídku pro Continental GT. Slabší osmiválec má „jen“ 550 koní a jede 318 km/h

Základem chystané novinky by měla být prodloužená platforma převzatá z kupé Continental GT. Shodné budou podle všeho také pohonné jednotky, takže i tato limuzína dorazí s přeplňovaným dvanáctiválcem, stejně jako s menším osmiválcem a pravděpodobně dojde rovněž na plug-in hybrid.

Veškeré podrobnosti se dozvíme nejpozději v úterý 11. června v jedenáct hodin britského času, což pro nás znamená odhalení v pravé poledne. Do té doby si můžete třeba přečíst náš test Bentley Bentayga:

Test Bentley Bentayga Diesel: O smyslu bytí
Přečtěte si také:

Test Bentley Bentayga Diesel: O smyslu bytí

 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?