Bentley Continental GT Limited Edition připomíná rekord z Pikes Peak. Vznikne pouze 15 kusů

přidejte názor
  • Dvanáctiválcové Bentley Continental GT letos stanovilo na Pikes Peak rekord mezi sériovými automobily 

  • Jako připomínku této skutečnosti představila automobilka provedení Limited Edition 

  • Hlavním poznávacím znamením je jedovatě zelená barva karoserie a karbonový body kit 

  • Bentley vyrobí pouze patnáct exemplářů 

Automobilka Bentley letos stanovila na Pikes Peak rekord mezi sériovými automobily, když dvanáctiválcový Continental GT proletěl tuhle slavnou trať v čase 10 minut a 18,488 sekund. Coby připomínka této skutečnosti byla aktuálně představena speciální edice pojmenovaná jednoduše jako Limited Edition. Zájemci by neměli otálet, protože Bentley má v plánu vyrobit pouze 15 exemplářů.

Hlavním poznávacím znamením je jasně zelená barva Radium (alternativně můžete sáhnout po černé). Stejný odstín dostal také exemplář, který rekordní čas na Pikes Peak zajel. Nechybí karbonový bodykit, zelené brzdiče a dokonce i pneumatiky Pirelli P Zero Colour Edition dostaly barvu Radium. Střecha je lakovaná leskle černou barvou, stejně jako některé další detaily karoserie. Standardem jsou disky o velikosti 22", naopak maska s číslicí 100 připomínající letošní výročí automobilky je dodávána na přání.

Test Bentley Continental GTC W12 TSI: Málo vídaný luxus
Přečtěte si také:

Test Bentley Continental GTC W12 TSI: Málo vídaný luxus

Interiér je čalouněný Alcantarou doplněnou o kontrastní prošívání opět v jedovatě zeleném odstínu Radium. Dekory jsou vyrobené z karbonu, přičemž před spolujezdcem najdete vyobrazenou trasu trati Pikes Peak spolu s rekordním časem.

Na techniku se nesahalo, což znamená, že je pod kapotou přeplňovaný dvanáctiválec s parametry 467 kW (635 koní) a 900 Nm. Zrychlení z nuly na 100 km/h zvládne tohle luxusní kupé za 3,7 s a maximální rychlost činí 333 km/h.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?