Autosalon v Ženevě začíná. Sledujte první premiéry už dnes (+10 nejzajímavějších novinek)

přidejte názor
Autor: Redakce

  • Zítra odstartuje 87. ročník ženevského autosalonu

  • Jako už tradičně ale budou první premiéry odhaleny v předvečer zahájení

  • Před zahájením ženevského autosalonu se také dozvíme vítěze evropské ankety Car of the Year 2017

  • Mezi nejdůležitější novinky autosalonu patří například Range Rover Velar, Volvo XC60, Panamera Sport Turismo nebo Hyundai i30 Kombi 

  • Pro veřejnost bude autosalon otevřen od 9. do 19. března

Jedna z největších motoristických událostí roku pořádaná v Evropě je tady. Už zítra bude oficiálně zahájen ženevský autosalon. Jak první se na výstaviště těsně sousedící s ženevským letištěm vypraví novináři, kteří si budou moci prohlédnout všechny novinky v úterý a ve středu. Pokud chcete vidět vše na vlastní oči, můžete se do Ženevy vypravit nejdříve ve čtvrtek, kdy se autosalon otevírá pro veřejnost. Vše končí v neděli devatenáctého března.

Program začíná už dnes večer 

V průběhu autosalonu samozřejmě najdete na stránkách Autobible.cz bohaté informační zpravodajství, která začíná dnes večer. Je už takovou tradicí, že některé automobilky pořádají v předvečer zahájení velkých autosalonů vlastní akce, kde pozvaným novinářům své novinky představí. Často lze tyto tiskové konference sledovat přes internet v přímém přenosu a letošní Ženeva není výjimkou.

Jednou z automobilek, která podobné akce pravidelně pořádá, je Volkswagen. Večírek tohoto koncernu se bude konat i letos, přímý přenos najdete na Youtube:

Nejde ale pouze o premiéry jako takové. Těsně před zahájením ženevského autosalonu bude vyhlášen i vítěz evropské ankety Car of the Year 2017. Rozhodne se mezi modely Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes-Benz třídy E, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR a Volvo S90/V90.

Doporučujeme: Škoda Kodiaq má smůlu. Do finále ankety Car of the Year 2017 nepostoupila

Také vyhlášení ankety Car of the Year bude možné sledovat živě. Přímý přenos najdete na tomto odkazu.

Novinek bude více než dost 

Nových automobilů bude na ženevském autosalonu více než dost, ale většina už má své odhalení za sebou. Mezi ty nejzajímavější patří bezesporu návrat Alpine, respektive model A110. K vidění bude také Ferrari 812 Superfast s nejvýkonnějším sériově vyráběným dvanáctiválcem této značky. Dorazí i Hyundai i30 s karoserií kombi, Range Rover Velar, extrémní Mercedes-Maybach G 65 4x4 Landaulet, Mitsubishi Eclipse, nová Ibiza, Subaru XV, Volvo XC60, Volkswagen Arteon nebo sedmimístný Tiguan.

Na letošním ženevském autosalonu bude vystaveno dohromady 900 modelů, které zde představí na 180 vystavovatelů. V plánu je 148 světových nebo evropských premiér. Pořadatelé očekávají účast deseti tisíc novinářů, respektive 700 000 návštěvníků. Poslední přípravy ženevského výstaviště můžete sledovat přes webkamery. 

Evidentně se máme na co těšit. O všem vás budeme informovat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?