Aston Martin DBX by Q si nárokuje titul nejexkluzivnějšího SUV. Ukáže se v Ženevě

přidejte názor
  • Divize Q je podobný program jako třeba Mulliner u Bentley

  • V případě ženevského DBX jde především o interiér vozu, kterému vévodí frézovaný karbon

  • Divize Q je schopna na přání vyrobit téměř cokoliv

Automobilka Aston Martin oznámila, že na ženevský autosalon přiveze na zakázku postavené SUV Aston Martin se topí v problémech. Zachránit ho má SUV DBX">DBX, které prošlo zušlechťovacím programem divize Q. Ta plní podobnou roli jako Bentley Mulliner nebo Rolls-Royce Bespoke – staví na zakázku vylepšené modely značky Aston Martin. Výrobce slibuje, že DBX by Q bude nejexkluzivnějším SUV široko daleko, kombinujícím typický designový přístup AM a unikátní výbavové prvky Q.

Aston Martin uvádí, že karbonové obložení interiéru je vyrobeno z 280 ručně aplikovaných vrstev uhlíkových vláken
Divize Q staví své vozy od základu. nejde tedy pouze o vylepšený sériový model. Proto je schopna nabídnout tak velkou míru individualizace

Divize Q staví své vozy od základu. Proto je schopna nabídnout vyšší míru individualizace než masovější značky. Aston Martin tvrdí, že je schopen zákazníkům splnit prakticky jakýkoliv požadavek. Pokud jim to rozpočet dovolí, je divize Q schopna postavit také zcela jedinečný automobil, jako v případě konceptu CC-100 Speedster.

Aston Martin se topí v problémech. Zachránit ho má SUV DBX
Přečtěte si také:

Aston Martin se topí v problémech. Zachránit ho má SUV DBX

Ženevský showcar se pyšní 22palcovými leskle černými koly z lehké slitiny, speciálním šedým lakem Satin Xenon Grey a karbonovými nástavci nárazníků. Středobodem je však interiér. Aston Martin uvádí, že karbonové obložení, zejména pak na středové konzole, je vyrobeno z 280 ručně aplikovaných vrstev uhlíkových vláken. Tvrzení zabere 12 hodin a obrábění na pětiosé frézce dalších 90 hodin. To je neobvyklý postup. Karbonové díly se obvykle neobrábějí z jednoho kusu jako v tomto případě, ale lisují do forem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?