Právě vychází časopis Auto motor a sport 3/2020. Prohlédněte si fotky, které se do něj nevešly

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Hlavním tématem nového vydání časopisu Auto motor a sport je rozmanitost motorů aktuálně dostupných na trhu

  • Představení: Seat Leon nové generace 

  • Redakční testy: Shleby GT500, Škoda Superb iV, Subaru Forester e-Boxer, Citroën Berlingo

  • Srovnávací test: Audi e-tron vs. Jaguar I-Pace vs. Mercedes-Benz EQC vs. Tesla Model X

  • V přiložených galeriích si můžete prohlédnout fotky, které se do časopisu nevešly

Do prodeje dorazilo nové vydání magazínu Auto motor a sport. Hlavním tématem je tentokrát rozmanitost pohonných systémů současných aut. Nikdy totiž nebyla větší! Váš vůz může mít klasický spalovací motor (na benzin, naftu, LPG či CNG), může to být elektromobil, hybrid nebo plug-in hybrid, a svou šanci brzy dostane také na našem trhu vodík. Je hodně z čeho vybírat.

Podrobně jsme také vyzkoušeli dobíjecí Škodu Superb. Kolik ujede na elektřinu? A může být alternativou k úsporným dieselům? Ze zcela jiného soudku je pak brutální Ford Mustang Shelby GT500 s osmiválcem 5,2 l, ukrývajícím stádo 770 plnokrevníků. Malovat po asfaltu tlusté černé čáry je pro něj ta nejjednodušší věc na světě!

Zajímavou odpovědí na aktuální přísné emisní předpisy je rovněž motor Skyactiv-X od Mazdy. Ten kombinuje zážehový a vznětový princip. Změřili jsme ho na brzdě a zjistili reálnou spotřebu na testovací trase. Splní, co slibuje? Ne tak docela.

V exkluzivním srovnávacím testu změřily síly čtyři největší elektrické hvězdy: Audi e-tron, Jaguar I-Pace, Mercedes-Benz EQC a Tesla Model X. Výsledkem je jeden vítěz a řada zajímavých skutečností. Došlo také na srovnání kompaktních hatchbacků značek Opel, Ford a Hyundai. A porovnali jsme dnes už předokolku BMW M135i s ostrou variantou Mini Clubman. Historické okénko tentokrát patří stému výročí Mazdy.

Třetí letošní vydání magazínu Auto motor a sport aktuálně najdete na stáncích. A v přiložených galeriích si můžete prohlédnout fotky, které se do něj nevešly.

BMW 135i xDrive vs. Mini JCW Clubman

Subaru Forester e-Boxer

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?