Alfa Romeo vstupuje do seriálu F1. Už příští rok uvidíme na startu tým Alfa Romeo Sauber

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Po třiceti letech se do seriálu F1 vrací automobilka Alfa Romeo 

  • Spolupracovat bude s týmem Sauber

  • Monoposty dostanou motory Ferrari 

Logo automobilky Alfa Romeo se už nějakou dobu objevovalo na monopostech týmu Scuderia Ferrari, jenže Sergio Marchionne chtěl přímý návrat značky do seriálu F1. A tak se také nakonec stane. Od příští sezony se v závodním poli objeví nový tým Alfa Romeo Sauber F1.

Jak název napovídá, Alfa Romeo bude spolupracovat právě s týmem Sauber. Dohoda obou společností byla podepsána dnes. Zahrnuje strategickou, obchodní i technologickou spolupráci ve všech oblastech vývoje včetně přístupu k technickému know-how automobilky Alfa Romeo. Partnerství by pak mělo přinést nové možnosti nejen v šampionátu F1, ale rovněž v automobilovém průmyslu obecně. Monoposty tohoto týmu dostanou logo a barvy Alfa Romeo, pohánět je ale budou motory Ferrari.

Doporučujeme: Alfa Romeo 156 je s námi už 20 let. Počet aut v provozu povážlivě klesá

Tento moment znamená pro italskou automobilku návrat do F1 po více než třiceti letech. Závodit v tomto šampionátu začala Alfa Romeo v roce 1950. Hned po svém příchodu získala jezdecký titul, což zopakovala o rok později. Následně se už ale podobné úspěchy nedostavily. Poslední „pole position“ vybojoval Andrea de Cesaris v roce 1982. O tři roky později Alfa plnohodnotnou účast v F1 definitivně ukončila. Představitelé Sauberu i Sergio Marchinne samozřejmě očekávají, že nadcházející partnerství bude velmi úspěšné, ale to se teprve ukáže.

Každopádně je potěšitelné, že stále ještě nějaké klasické automobilky mají o šampionát F1 zájem. V poslední době to totiž vypadá, že je pro výrobce atraktivnější seriál elektrických formulí, kam postupně zamířil třeba Jaguar, Audi, DS, BMW nebo Mercedes.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?