Galerie: 10 fascinujících traktorů, kvůli kterým se budete chtít stát zemědělcem

18.06.2019
1 nový názor
  • Největší traktor na světě má naftový šestnáctiválec a váží přes 40 tun

  • Věděli jste, že značka Lamborghini prosperuje hlavně díky traktorům, a ne supersportům?

  • Traktory svého času vyrábělo i Porsche

Zemědělskou techniku můžeme v těchto dnech potkávat na silnicích velmi často. Vrcholí období sklizně a úpravy již sklizených polí před zimou. Jak se řídí pořádný kombajn, to jsme si nedávno dokonce vyzkoušeli na vlastní kůži. Více si o tom přečtete v reportáži: Kouzlo bohaté sklizně: Zkusili jsme, jak se řídí moderní kombajn

Mezi nejdůležitější pomocníky na poli ale patří traktory. Po druhé světové válce nahradily ve velké míře práci tažných hospodářských zvířat a zefektivnily zemědělství.

 

 

Zetor budoval socialismus u nás, ale také kapitalismus v USA
Přečtěte si také:

Zetor budoval socialismus u nás, ale také kapitalismus v USA

Patrně nemusíme připomínat legendární československou značku Zetor, která přinesla řadu inovací a patentů. Ale ve světě najdeme mnoho zvláštních, kuriózních nebo prostě jen něčím zajímavých traktorů. Výběr několika takových najdete v přiložené fotogalerii.

Roman (neregistrovaný)
Hodně zajímavá fotogalerie. Co se traktorů týče, tak já mám zkušenost pouze se Zetorem mého táty. S tím jsem i něco málo najezdil a dokonce jsem tátovi párkrát pomáhal při opravách. Co je docela zajímavé, tak i přes to, že se jedná o poměrně starý model, tak ještě nedávno šly přes https://www.kardanka.cz/traktorove-nahradni-dily/ sehnat náhradní díly. Možná i dnes půjdou ještě sehnat. Myslím si, že u modernějších traktorů jiných značek to až tak růzové nebude.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?