Miroslav (neregistrovaný)
Nebylo by smysluplnější spíše trestat takové činy tak drakonicky, že by se neměly vyplatit? Jenomže to se neudělá, protože jak by to vypadalo, kdyby se nekradlo, neznásilňovalo, nezabíjelo, nepodvádělo, vždyť by pak spousta vystudovaných judr. neměli práci a musely by jít třeba makat. To by byla hrůza.
Pavel (neregistrovaný)
Ve 13nactem stoleti taky verily ze se hnevaji bohove kdyz prisla v lete bourka .... Tak proc by nemohl zlodej naskenovat vec co nefunguje - no preci muze .... Hromada techto clanku je jen proto aby se ukazalo kolik lidi tyto cte a kolik z nich je ochotno reagovat = inteligence ovci je prave takova jaka je uroven treba tohoto clanku - Do Noveho roku jen to dobre a mene podobneho :) Ikdyz v Ju Es Ej jsou napred protoze jsou nad-lide.... !!!
Roman (neregistrovaný)
Mě se tyto věci naštěstí netýkají,auto mám z roku 1994,mobil obyčejný jen na volání a sms,bluetooth nikde nemám a ani nepotřebuji.Auto u Kauflandu i ve městě nechávám odemčeno a nikdo mě do auta neleze.Pěněženku mám u sebe tak mě stejně z toho auta nic nevemou.Leda výstražný trojúhelník.
Jiří Novák (neregistrovaný)
Čistě teoreticky, možné to je. Pokud třeba necháte v autě mobil se zapnutým Bluetooth kvůli streamování hudby do autorádia, nebo do Bluetoothsluchátek, nebo jen máte mobil spárovaný s hodinkami a v širokém okolí nestojí jiné auto. Google a výrobci telefonů mají spoustu řečí, jak kladou velký důraz na zabezpečení, ale od verze androidu 8 zmizela funkce pro Bluetooth zapínání viditelnosti a neviditelnosti pro ostatní zařízení, takže se zapnutým Bluetooth je telefon vždy vidět a je možno ho vyhledat. A nemusí na to být speciální aplikace, stačí jenom zadat vyhledávání bluetooth zařízení.
Kolik (neregistrovaný)
No tak to bylo takový plácnutí do vody, hlavně něco napsat, že? Zaprvé to nebylo až v androidu 8, ale tuším už v 6, možná v 7, nicméně to není vůbec podstatné. Protože běžně i při zapnutém Bt, zařízení viditelné není! A to je právě ta bezpečnost, protože aby vaše zařízení vidět bylo, je potřeba otevřít nastavení BT. Ale jak jsem psal, běžně vidět není, nevím jak nějaká speciální apka, jestli to dokáže. Takže nejdřív si něco zjistím(ověřím) a pak píšu. Rozhodně se takhle chová čistý android (i co mám ověřené, tak i třeba Sony) a pokud to nějaká nadstavba výrobce sprasí, tak to není chyba androidu. Nevím, co tím chtěl autor článku říct, ale určitě to není tak, že půjdu u obchoďáku s mobilem, dám hledat BT zařízení a najdu tam všechny se zapnutým BT. To rozhodně neee.
Miguel Migo (neregistrovaný)
Půjdeš do obchoďáku a opravdu najdeš všechno s aktivním BT... bez ohledu na stav viditelnosti.. Ale k čemu, to je dobré? Pro pobavení je mnohem lepší aplikace FaceNiff... Tou se v obchoďáku, dostaneš do "Facebooku" těm , kteří ho mají spuštěný a protože má Face, pří připojování, nepatrnou chvilku , co se tak děje, bez zabezpečení.. .... můžeš prohlížet, mazat, psát, ale neznás heslo, takže pouze jednou vstoupiš...
Kolik (neregistrovaný)
Další pacient‍♂️Nebo paranoik? Připojení Smart Watch chceš řešit jak, poštovním holubem? Tak to těch "debilů" vídám hafo, že je to nenapadlo, si vypnout BT a chytrý hodinky nebo náramky používat jako ozdobu Nápodobně i s GPS, chápu, že když někdo každý den chodí do stejné kolbenky nebo místního JZD, tak je mu GPS k ničemu, ale jsou i lidé, kteří jezdí denně stovky km a nejen známou trasu. A představ si, že i tam kde to znají používají třeba Waze, kvůli dopravě. A nechce se jim 20x denně zapínat GPS, tak ji mají zaplou pořád. Ale jo, tlačítkový Aligator to neumí a lowend android se zadýchá už jenom při spuštění, takže BT a GPS zapínají jen debilové
Miguel Migo (neregistrovaný)
Nesmysl...používají pouze jednu metodu a tou je klasické sojkování po parkoviští, protože, když je tablet, nebo nějaká jiná lákačka pro zlodèje v autě, tak většina lidí, si to schovává, až právé na parkovišti....Jsou sice aplikace, které umí vyhledat zapnuté BT, dokonce i takové, které ho umí zapnout sami, ale vzdy pouze v zapnutém přístroji...ale to nemá spojitost, s předmětným článkem...
Zdeno (neregistrovaný)
No, co mám zkušenost, tak někteří zloději poznají elektroniku v autě i bez bluetooth. Takto jsem bohužel přišel asi před půl rokem o svůj notebook, který jsem přes noc zapomněl v autě. Ráno jsem našel rozbité okénko a taška s notebookem nikde. Je to samozřejmě moje hloupost, to vím. O ten notebook by ve finále ani tak nešlo, poměrně rychle se mi povedlo sehnat velice podobný z https://www.tera.cz/repasovane-notebooky_c1357566.html Horší bylo řešení toho rozbitého okénka a hlavně mě naštvala ztráta dat, která jsem v notebooku měl. I z toho jsem se ale poučil a teď si pro jistotu všechno důležité zálohuji na cloud.