Ženevský autosalon zřejmě nebude ani příští rok, pořadatel odmítl půjčku

28.05.2020
přidejte názor
Autor: Archiv MF
  • Pořadatel autosalonu v Ženevě odmítl půjčku 16,8 milionu franků

  • Podle něj koronavirová krize způsobila dobu nejistoty a nemusel by být schopný ji splatit

  • Kvůli nedostatku financí se tak dá očekávat, že akce neproběhne ani příští rok

Březnový autosalon v Ženevě byl jednou z prvních velkých automobilových akcí, které zasáhla koronavirová pandemie. I když pořadatelé čekali až téměř do poslední chvíle, nakonec se kvůli obavám o zdraví vystavovatelů a návštěvníků neuskutečnil. Teď se ale zdá, že ani příští rok nebude.

Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou ženevský autosalon zveřejnil na svých stránkách. V ní uvádí, že s politováním musí odmítnout půjčku od Kantonu Ženeva, který mu nabízel celkem 16,8 milionu švýcarských franků, tedy asi 426 milionů korun. Odhad ztráty kvůli zrušenému autosalonu byl 11 milionů (279 milionů korun).

Koronavirus potvrdil nenahraditelnost automobilové dopravy. Neomezujme ji
Přečtěte si také:

Koronavirus potvrdil nenahraditelnost automobilové dopravy. Neomezujme ji

Pořadatel autosalonu se nyní bojí, že automobilky nebudou mít tak velký zájem o akci ani příští rok. Řada premiér se po zrušení akce totiž přesunula na internet a odhalení vozu on-line stojí výrazně méně než pronájem prostoru a postavení velkého stánku na výstavišti.

I tak by to ale ještě nemuselo znamenat úplný konec jedné éry. S autosalonem 2022 se zatím prý počítá. V roce 2019, kdy probíhala Ženeva naposled, ji navštívilo 600 tisíc lidí a akreditovalo se téměř 10 tisíc novinářů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?