Ženeva: Polestar oficiálně potvrdil účast. Veřejnosti ukáže „elektrické sportovní hybridní GT“

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Nová značka Polestar se představí v Ženevě 

  • Na svém stánku ukáže kupé Polestar 1

  • Pro veřejnost to bude první možnost prohlídky švédsko-čínského hybridu

Před časem automobilka Geely představila Polestar coby samostatnou značku. Jejím úplně prvním modelem je luxusní kupé nesoucí název Polestar 1. Pokud vás tento automobil zajímá, máme dobré zprávy. Veřejnosti se vůbec poprvé představí na nadcházejícím autosalonu v Ženevě.

Doporučujeme: Také nové Volvo V60 má po premiéře. Hybridy budou v nabídce hned dva

O účasti značky Polestar se spekulovalo už dříve, oficiální potvrzení ale přichází až teď. Tisková zpráva hovoří o Polestaru jako o „elektrické sportovní značce“, přičemž model Polestar 1 je označován za „elektrické sportovní hybridní GT“. Fakticky půjde o rychlý stroj, protože slibované parametry hybridního systému jsou 441 kW (600 koní) a 1000 Nm. Nic bližšího, kromě dojezdu 150 km v čistě elektrickém režimu, ale zatím zveřejněno nebylo.

Jak jsme psali dříve, o Polestar 1 je velký zájem. Automobilka aktuálně řeší, jak omezenou produkci navýšit. Každopádně potenciální zákazníci si na luxusněji střižené Volvo ještě nějakou dobu počkají. Výroba bude zahájena až v polovině příštího roku.

Doporučujeme: Peugeot 508 se dramaticky změnil. Dostane dokonce i noční vidění

Kromě Polestaru se v Ženevě ukáže ještě jedna nová sportovní značka. Také Seat totiž proměnil Cupru v samostatnou značku a také on ji veřejnosti představí na nadcházejícím autosalonu. Oficiální odhalení Cupry, které zřejmě doprovodí rovnou nový model (podle všeho ostrá Ateca), proběhne dnes. Tiskovou konferenci můžete sledovat živě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?