Ženeva 2017: Přetáhne nová Kia Picanto zákazníky Škodě Citigo?

07.03.2017
1 nový názor
Autor: Redakce
  • Kia Picanto přichází v úplně nové generaci

  • Pod kapotou budou litrové tříválce, diesel nikoli

  • Vrcholná verze GT dostane turbo a více než 100 koní výkonu

  • V nabídce bude i automat a široké možnosti individualizce

Když jsme si odbyli premiéry některých exkluzivních sportovních aut a futuristických konceptů, mohli bychom se podívat na normální auta pro normální lidi. Jedno takové přivezla do Ženevy korejská automobilka Kia. Nová generace supermini Picanto se začne prodávat zhruba za půl roku.

Soupeř pro český trh je jasný, je jím především domácí Škoda Citigo. Segment nejmenších vozů je poslední dobou spíše na ústupu, ale přesto představuje zejména v zemích s daňovým odstupňováním aut podle výkonů a spotřeby paliva stále dostatečně významný podíl na trhu, aby o něm automobilky uvažovaly.

Doporučujeme: Nová Kia Rio není jen Hyundai i20 s upraveným designem (jízdní dojmy)

Některé značky také berou nejmenší segment A jako jakýsi odrazový můstek k tomu, aby si vychovávaly budoucí zákazníky svých luxusnějších modelů. Picanto není výjimkou. V nové generaci přebírá designový jazyk větších modelů. Zásadně se modernizoval interiér a na první pohled vypadá s tím plovoucím displejem opravdu dobře. Samozřejmě ještě nevíme, jak bude vypadat na pohled (a na dotyk) specifikace „cena již od...“.

Nová Kia Picanto má o 15 mm delší rozvor, ale s celkovou délkou rozvoru 2400 mm za Citigo ještě o 20 mm zaostává. Celková délka zůstala stejných 3595 mm. I přes zachování podobných rozměrů má být interiér Picanta o trochu prostornější a nabídne větší zavazadlový prostor.

Zatímco základní provedení dostane dvě verze atmosférického litrového tříválce, přijde ještě trochu přiostřený model Picanto GT s přeplňovaným litrovým tříválcem o výkonu přes 100 koní. Vedle klasického manuálu dostanou zákazníci na výběr i automat. Tento segment je také velmi citlivý na cenové rozdíly a příplatky, takže zbývá teprve počkat na to, jakou cenovou politiku Kia nasadí.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?