eLzyx (neregistrovaný)
no a za pár let budeme kupovat benzín do těch našich veteránů zase v lékárnách, jako tomu bylo i na počátcích automobilismu. Výhodu budou mít ti, co udrží ty své archaické předkomůrkové diesely, ti budou moci kupovat rostlinný olej v obchodech, leckdy i v 5l kanystrech :-)
Petr Hejna (neregistrovaný)
Norsko ve velkém vyváží ropu a z příjmů dotuje elektromobilitu. Výsledku říkají "čistý produkt" a budou za pár let uhlíkově neutrální. Jejich ropu přece spálí jinde. Asi před půl rokem někde udělali průzkum, jak Austrálie celosvětově znečišťuje ovzduší. Započítali jí totiž i vývoz uhlí, které potom někde spálí třetí svět. Kdyby tohle někdo udělal Norsku ....
nemam_jmeno (neregistrovaný)
ja sem velmi zvedav na to jak moc bude trpet ten ci onen stat kdyz nebude dan z ropnych paliv... proste pokud je u nas celkova dan z litru benzinu ci nafty nekde okolo 18kc a bezna nadrz stoji 1600kc na rekneme 800km, tak proste nejde prodavat nabiti baterii s kterym ujedes 500km za 1200 penez z cehoz kdovi kolik by bal dan statu. A zase pokud to bude min, daleko min, tak statu proste budou chybet kacky diky tomu. Takze je to takove Eko vpred, finance vzad... no uvidime.
DT (neregistrovaný)
Ono se jím to ekonomicky vrátí na zlepšeném zdraví obyvatel, takže ve výsledku vydělají.