Zběsilý RAM 1500 TRX má přes 700 koní. A míří i do Evropy!

18.08.2020
přidejte názor
  • RAM představil ostrý model TRX, poháněný benzinovým osmiválcem o výkonu 712 koní

  • Evropský distributor záhy slíbil, že jakmile auto splní všechna kritéria, přiveze ho na místní trhy

  • Česko má smůlu, tuzemské zastoupení RAM nedováží. Lidé mohou ale zkusit menší dovozce

RAM postavil přímého konkurenta Fordu F-150 Raptor. Obří pick-up (na americké poměry standardní) RAM 1500 TRX pohání dosud nejvýkonnější benzinový osmiválec, který se pod kapotou tohoto modelu v sériové podobě objevil. Legendární motor Hellcat s objemem 6,2 litru zde odevzdává 524 kW (712 k) a 884 Nm. To zaručuje akceleraci z nuly na 96 km/h za 4,5 sekundy, na 160 km/h 10,5 sekundy a čtvrtmíli ujetou za 12,9 sekund. Maximum: 190 km/h.

TRX se samozřejmě od standardních RAMů liší i vzhledově. Nabízen bude ve výrazných barvách, přední kapota je vyzdobená řadou ventilačních otvorů nejen vpředu uprostřed, ale i po stranách. Pick-up sedí na 18palcových discích obutých do masivních 35palcových pneumatik. Jde o pláště Goodyear Wrangler Territory, které byly speciálně vyvinuté pro model TRX.

Videodojmy: Obří RAM 1500 je nečekaný adept na dokonalé rodinné auto
Přečtěte si také:

Videodojmy: Obří RAM 1500 je nečekaný adept na dokonalé rodinné auto

V podvozku najdeme adaptivní tlumiče Bilstein Blackhawk E2. Zvedla se i světlá výška, ta má nyní hodnotu 30 cm, takže se RAM 1500 TRX předvede nejen na silnici, ale i v těžkém terénu. Měl by přitom zvládnout až 81 cm hluboký brod. Samozřejmostí jsou ještě další detaily v kabině a lepší výbava. Auto v USA začíná na ceně 69 995 dolarů, což je v přepočtu 1 539 890 korun.

RAM 1500 TRX se ale bude prodávat i v Evropě. Hned po odhalení vozu informoval evropský distributor AEC, že vůz na starý kontinent přiveze. Musí ale nejprve projít testy, které zaručí, že splňuje všechny evropské předpisy. První kusy by měly dorazit ještě letos v prosinci.

Interiér má sportovní střih
Adaptivní tlumiče umožní nejrůznější nastavení

To se ale bohužel netýká českého trhu. „My RAM vůbec neprodáváme a ani ho neplánujeme nabízet. Oficiálně se tedy na našem trhu prodávat nebude,“ řekla Sylva Marounková, mluvčí českého zastoupení FCA. Jedinou možností je tak obrátit se na menší dovozce, kteří by měli dokázat prodej vozu zajistit.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?