Vlákno názorů k článku Žádná přednost zprava a méně kontrol. Osm zahraničních pravidel, která by se hodila i v Česku od Franta - To je dost, že konečně si někdo všiml...

Franta (neregistrovaný)
To je dost, že konečně si někdo všiml anachronizmu policejních kontrol v ČR, které se tu praktikují jako za dob VB. 1. Jak je možné, že při každé kontrole policie poruší svůj hlavní zákon o policii ČR, který jim v §13 ukládá poučit osoby dotčené úkonem, což se neděje? 2. Jak je možné, že policie byla vyjmuta z působnosti kontrolního zákona, přestože policejní kontroly jsou nejčastějším druhem kontroly, kterým je občan v ČR podrobován a který zde přežívá ve stejné podobě, jako za dob komunismu a který nemá v žádném demokratickém státě obdoby? Včetně toho debilního úvodu "dobrý den pane řidiči, silniční kontrola ...". Přitom pojem silniční kontrola se v žádném zákoně nevyskytuje, ale někomu asi silně vyhovuje ta anarchie dělat si co chci bez jakéhokoliv právního rámce. Desítky let omílané diskuse, co si při kontrole policajt smí a nesmí dovolit, které nemají a nemohou mít konce, jsou toho jasným dokladem. 3. Jak je možné, že policie má na autech nápis POMÁHAT A CHRÁNIT, když jejich hlavní aktivitou je kontrolovat? Správně by tam tedy měli doplnit POMÁHAT A CHRÁNIT, ALE HLAVNĚ KONTROLOVAT. To není fór i když to tak na první pohled vypadá. Nápis by měl vyjadřovat realitu a ne dělat policejní auta líbivější.
Franta (neregistrovaný)
Ok, dík za tvůj názor, ale co kdybys mi aspoň na něco odpověděl? Aha, to se ti nechce, protože bys mi musel dát za pravdu!