Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Žádná přednost zprava a méně kontrol. Osm zahraničních pravidel, která by se hodila i v Česku. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Franta (neregistrovaný)
To je dost, že konečně si někdo všiml anachronizmu policejních kontrol v ČR, které se tu praktikují jako za dob VB. 1. Jak je možné, že při každé kontrole policie poruší svůj hlavní zákon o policii ČR, který jim v §13 ukládá poučit osoby dotčené úkonem, což se neděje? 2. Jak je možné, že policie byla vyjmuta z působnosti kontrolního zákona, přestože policejní kontroly jsou nejčastějším druhem kontroly, kterým je občan v ČR podrobován a který zde přežívá ve stejné podobě, jako za dob komunismu a který nemá v žádném demokratickém státě obdoby? Včetně toho debilního úvodu "dobrý den pane řidiči, silniční kontrola ...". Přitom pojem silniční kontrola se v žádném zákoně nevyskytuje, ale někomu asi silně vyhovuje ta anarchie dělat si co chci bez jakéhokoliv právního rámce. Desítky let omílané diskuse, co si při kontrole policajt smí a nesmí dovolit, které nemají a nemohou mít konce, jsou toho jasným dokladem. 3. Jak je možné, že policie má na autech nápis POMÁHAT A CHRÁNIT, když jejich hlavní aktivitou je kontrolovat? Správně by tam tedy měli doplnit POMÁHAT A CHRÁNIT, ALE HLAVNĚ KONTROLOVAT. To není fór i když to tak na první pohled vypadá. Nápis by měl vyjadřovat realitu a ne dělat policejní auta líbivější.