Odpověď na názor

Odpovídáte na názor k článku Žádná přednost zprava a méně kontrol. Osm zahraničních pravidel, která by se hodila i v Česku. Názory mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Nově přidané názory se na webu objeví až po schválení redakcí.

  • Tento text je již více než dva měsíce starý. Chcete-li na něj reagovat v diskusi, pravděpodobně vám již nikdo neodpoví.
Jiří (neregistrovaný)
Já bych uvítal některé dobré zvyklosti které jsem viděl v zahraničí - a nebyla to Amerika, ale státy v Evropě. Například v Rumunsku je zvykem důležitou změnu rychlosti zdůraznit barevnou značkou na silnici. Naproti tomu u nás raději značky úplně odstraníme, aby se pak lépe vybíralo.¨ Semafory v mnoha zemích na východě mají sekundové odpočítávání. Když to zvládají tam, proč to neumíme u nás? Značení a semafory na křižovatkách - u nás zásadně jen před křižovatkou. V zahraničí i v křižovatce nebo za ní. Takže u nás si pod semaforem vykroutím hlavu když je vysoko nad širokou silnicí (a občas ho přes sousední tirák nevidím vůbec), jinde v zahraničí je v pohodě protože je klidně vícenásobný aby byl opravdu vidět. A pak by neškodilo sjednocení důležitých pravidel, například v sousedním Rakousku jsou v obcích jiné zvyklosti ohledně platnosti omezujících značek.