Za nejdražší auto, jaké kdy bylo prodáno v aukci, zaplatil nový majitel přes miliardu

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Svět má nové nejdražší auto, jaké kdy bylo prodáno v aukci

  • Jeden exemplář Ferrari 250 GTO vynesl svému dnes už bývalému majiteli v přepočtu přes miliardu korun

  • Nejdražší vůz absolutně to ale není, jiný exemplář stejného modelu byl letos v rámci přímého prodeje prodán za více než 1,5 miliardy korun

V sobotu 25. srpna se přepisovala zajímavá statistika. Svět poznal historicky nejdražší automobil, jaký kdy byl prodán v rámci aukce. Šlo o legendární Ferrari 250 GTO. Nejmenovaný majitel po telefonu nabídl za vůz 44 milionů dolarů, což byla nakonec také nejvyšší nabídka. I s poplatky tak cena činila přesně 48 405 000 dolarů. Vyjádřeno v českých korunách si zájemce pořídil své nové Ferrari za slovy jednu miliardu, sedm set dvanáct milionů a nějaké drobné. Dosavadní rekord byl překonán přibližně o deset milionů dolarů.

Doporučujeme: Tlustí mají smůlu. Do Testarossy se nevejdou, říká žena, která shání českým klientům klasická Ferrari

Konkrétním předmětem prodeje bylo Ferrari 250 GTO s výrobním číslem 3413 GT. Těchto vozů vzniklo pouze 36, nicméně prodaný kus byl jedním ze tří v úpravě Scagliatti a jedním ze sedmi opatřených sportovnější karoserií. Především má ale tento automobil původní třílitrový dvanáctiválec, originální je také převodovka nebo zadní náprava. Obecně jde o jeden z nejzachovalejších kusů. Vůz prodal Gregory Whitten, jeden z prvních zaměstnanců společnosti Microsoft.

Jakkoliv je částka, za kterou nový majitel auto pořídil, jen těžko představitelná, o absolutně nejdražší automobil nejde. Letos bylo prodáno jiné Ferrari 250 GTO, ovšem v rámci přímého prodeje, a za něj zájemce zaplatil v přepočtu dokonce více než 1,5 miliardy korun.

A pro pořádek, dřívější rekord týkající se ceny nějakého vozu prodaného v rámci aukce drželo také 250 GTO prodané za 38 milionů dolarů.

David (neregistrovaný)
Dobrý den, ty ceny Vám tam nějak haprují. Cena ,,slovy jednu miliardu, sedm set dvanáct milionů a nějaké drobné", tedy 1 712 000 000 czk rozhodně neodpovídá $48.4M. Rovněž je vyšší než jak později píšete dražší přímo prodaný kus za 1.5 miliardy korun. Nechtěl jste napsat 1 071 200 000, tedy ,,slovy jednu miliardu, sedmdesát jedna milionů dvě stě tisíc a nějaké drobné"? Hezký den
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?