Vývoj levných modelů VW vede značka Škoda. Zatím pro Indii

18.07.2017
2 nové názory
Autor: Redakce
  • Škoda vyvíjí nové cenově dostupné modely VW pro Indii

  • Volkswagen se díky nim chce stát světovou jedničkou

  • Indickým partnerem je koncern Tata

Česká automobilka Škoda dostala od koncernu Volkswagen velký samostatný úkol. Má na starosti vývoj nových cenově dostupných modelů, které zamíří prozatím na indický trh. Nová značka ještě čeká na své jméno, ale už teď víme, že hlavním partnerem v Indii bude koncern Tata.

Je to odklon od dřívějších postupů, kdy se všechny kroky schvalovaly nejvyšším vedením ve Wolfsburgu v Německu v centrále VW. Jak ale připomínají Automotive News, po propuknutí emisního skandálu Dieselgate musel Volkswagen podstoupit decentralizaci rozhodovacích procesů. Jedním z důsledků je i svěření vývoje nových levných modelů do rukou Škody.

Doporučujeme: Nejlevnější auto na světě je z Indie. Stojí méně než 50 tisíc korun

Vývoj budgetové značky pro indický trh (není vyloučeno, že se modely dostanou i do jiných zemí) nebude jednoduchý. Konkurence je velmi tvrdá. Kvůli clům a dalším nesazebním opatřením je důležité vyrábět auta přímo v Indii. Rozhodujícím faktorem bude i cena. Výrobní kapacity poskytnou nejen indické závody koncernu VW (svou továrnu tam má i Škoda), ale rovněž závody skupiny Tata.

Prozatím není jasné, jak budou připravované cenově dostupné modely Volkswagenu vypadat. Velmi pravděpodobné se jeví využití známých a osvědčených platforem, které již Volkswagen na evropském trhu nepoužívá nebo je brzy používat přestane. Díky nim by mohlo být jednodušší vyhovět novým přísnějším indickým normám pasivní bezpečnosti, které se již přibližují těm evropským.

666 (neregistrovaný)
"Jedním z důsledků je i svěření vývoje nových levných modelů do rukou Škody." To přeci není žádné změna. Tuto pozici má v škoda minimálně posledních 15 či více let. Tedy abychom si rozumněli...výrobně levných modelů...
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?