Vlákno názorů k článku Vytlačovací rám policejních Octavií vyvolal pozdvižení. Předpisům ale vyhovuje od Standa1 - Budu reagovat na komentáře co se týče poutání...

Standa1 (neregistrovaný)
Budu reagovat na komentáře co se týče poutání řidičů atd a bezpečnostní rám je podle mě spíše beranidlo a s rámem nemá nic společného jelikož je tak úzký .Bezpečnostní pásy u policie nemusí být vždy zapnuté vztahuje se na to výjimka z důvodu že policista musí být 100% připraven rychle opustit vozidlo při nárazu s pachatelem pokud není zraněn musí pachatele zajistit a samozřejmě mu v případě nouze musí dít první pomoc .Pokud je pachtael zraněný první je záchrana života a pak až co způsobil .Takto úzký bezpečnostní rám je nezvklý ale pokud prošel atestaci nevidímv tom problém .Pravdou je že esteticky působí neforemně a asi bych mu doplnil i ochranu celého předku a tím by pak vypadal jako u Amerických patrol .Ale roubovat takové prvky na osobní auto je diskutabilní a na zadržení pachatele by se spíše měla používat s ochranným rámem SUV a jejich účinnost je daleko vyšší díky vyšší váze a jinému těžišti vozidla .Ale pokud Škoda dodává policii i takové vozy věřím že testování nepodcenila a ověřila ho na všech možných situacích jelikož bezpečnost je na prvním místě až pak je služba a policejní činnost .
Rada (neregistrovaný)
Přesně tak, policista má poskytnout první pomoc a ne kopat vejlupka do hlavy, jak už jsme také viděli. Osobně moc nevěřím, že to zevrubně testovali. I když i tak věřím, že je to bezpečnější rám než jaký je na mnohých SUV.