VW Arteon Shooting Brake míří i k českým zákazníkům. Dorazí na podzim spolu s faceliftem

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Volkswagen Arteon se v modelovém roce 2021 dočká faceliftu a nové karosářské varianty

  • Stylové kombi „shooting brake“ bylo poprvé odhaleno na špionážních fotkách z Číny

  • Modernizace se patrně ponese ve stejném duchu jako nedávno u Passatu

  • Faceliftovaný Arteon by měl dorazit na přelomu 3. a 4. čtvrtletí 2020

Stylový Volkswagen Arteon dostane v modelovém roce 2021 novou karosářskou variantu „Shooting Brake“. Na trhu by se měla objevit ještě v letošním roce spolu s faceliftem dosavadního modelu. Autobibli to potvrdil tiskový mluvčí značky Volkswagen osobní vozy David Valenta.

První špionážní fotografie chystaného „Arteonu kombi“ unikly na veřejnost v polovině ledna z Číny. Zatímco přední část se od známého modelu neliší, vzadu vidíme silně zvýrazněnou linii boků a strmě stoupající linii bočního prosklení, která má opticky podpořit dojem svažující se zádi. Zadní svítilny jsou dělené, zasahují až do pátých dveří.

Žádné technické podrobnosti o Arteonu 2021 k dispozici nemáme. Lze však předpokládat modernizaci motorové palety na aktuální benzinové mild-hybridy nebo 2.0 TDI Evo, stejně jako nejnovější verzi elektronického palubního systému s permanentním online připojením. Ten byl poprvé představen v modernizovaném Passatu:

Volkswageny budou umět vše, ale dovolí jen to, co si zaplatíte. První takový je nový Passat
Přečtěte si také:

Volkswageny budou umět vše, ale dovolí jen to, co si zaplatíte. První takový je nový Passat

Volkswagen Arteon je „fastback“ na platformě MQB. Nahradil dřívější model CC a v nabídce značky plní roli stylovější alternativy k Passatu, s nímž je jinak technicky úzce spřízněný.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?