VW Arteon existuje i jako kombi. Ale nechte si zajít chuť

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Model vzniká ve spolupráci VW a FAW

  • Měl by se jmenovat Volkswagen CC Travel Edition

  • Čínský tisk píše o zážehovém čtyřválci 2,0 l

Možnost karosářského provedení Shooting Brake elegantního modelu VW Arteon se loni dostala na přetřes hned několikrát. Nikdy však nebyly k dispozici žádné důkazy o tom, že takový automobil skutečně vznikne. Nyní unikly dvě fotografie dokazující, že provedení Shooting Brake není pouze výmyslem senzacechtivých motoristických novinářů.

Arteon v Evropě nahradil model označovaný jako Passat CC, později pouze CC.
Kromě nárazníku je přední část shodná s v Evropě prodávaným Arteonem.

Automobil vzniknul v Číně ve spolupráci s partnerskou společností FAW. Podle čínských zákulisních zdrojů by se měl jmenovat Volkswagen CC Travel Edition. Podle dvou nepříliš ostrých fotografií se zdá, že čínský model zachoval téměř nezměněnou přední část Arteonu, jen přední nárazník vypadá jako lehce přepracovaný.

Volnočasové zaměření prozrazují především střešní ližiny a plastové obložení karoserie v její spodní části. Vzadu je pak výklopné víko zavazadelníku ve stylu hatchbacku.

Test Volkswagen Arteon 2.0 bi-TDI 4Motion DSG: Superb CC
Přečtěte si také:

Test Volkswagen Arteon 2.0 bi-TDI 4Motion DSG: Superb CC

Čínský tisk odhaduje, že pod kapotou se objeví zážehový čtyřválec 2,0 l ve dvou naladěních. Konkrétně se 137 kW/186 k a 320 Nm, respektive 162 kW/220 k a 350 Nm. Hnací sílu by měla přenášet 6stupňová manuální a 7stupňová automatická převodovka DSG. Volkswagen CC Travel Edition pravděpodobně vznikne také jako čtyřkolka.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?