Volvo v Evropě poprvé veřejnosti ukáže model 1800 S, se kterým jezdil Roger Moore

1 nový názor
Autor: Redakce
  • Také milovníci historických automobilů budou mít už brzy svou „Ženevu“

  • Koncem března proběhne v Essenu Techno-Classica 

  • Kromě jiných zde bude k vidění i Volvo 

  • To vůbec poprvé ukáže evropským fanouškům model 1800 S, se kterým jezdil představitel Jamese Bonda Roger Moore 

Ženevský autosalon bude bezesporu velmi zajímavý a letos bude také plný nejrůznějších novinek, další možná ještě o něco zajímavější motoristická akce ovšem přijde hned poté. Koncem března proběhne v německém Essenu Techno-Classica zaměřená na historické vozy. Letos půjde o jubilejní 30. ročník a opět bude co prohlížet. Zajímavá auta ukáže také automobilka Volvo.

Její hlavní hvězdou bude speciální exemplář modelu 1800 S. Bílé kupé vyrobené koncem roku 1966 se totiž objevilo v seriálu The Saint, kde si zahrál hlavní roli James Bond té doby, tedy Roger Moore. Ten vůz později také vlastnil, než ho prodal Martinu Bensonovi. Tento herec ztvárnil postavu Mr. Solo v jednom dílu série o agentovi 007, přesně řečeno ve filmu Goldfinger. Pro zajímavost, nadcházející ročních Techno-Classica bude vůbec první akce v Evropě, kde Volvo tohle konkrétní kupé veřejnosti ukáže.

Doporučujeme: Také nové Volvo V60 má po premiéře. Hybridy budou v nabídce hned dva

Kromě seriálového kupé si budou moci návštěvníci prohlédnout oranžové třídveřové kombi 1800 ES v dokonale původním stavu, neboť tento exemplář údajně nikdy nevyjel do běžného provozu. Jistě pak zaujme i kabriolet 1800 Volvoville, kterých vzniklo dohromady pouze třicet.

Techno-Classica startuje v Essenu 21. března a končí v neděli 25. března. Na výstavě by mělo být k vidění více než 1250 vystavovatelů a přes 200 klubů. Minulý rok na tuto akci zavítalo 185 tisíc návštěvníků.

  • Našli jste v článku chybu?