Volkswagen chystá malé a levné lidové SUV. U nás ho ale nekoupíte

19.03.2018
1 nový názor
Autor: Redakce
  • Volkswagen letos uvede levné kompaktní „globální“ SUV

  • V Evropě ale nebude, tady už máme crossover T-Roc

  • VW chce ročně vyrobit přes 400 000 kusů tohoto modelu

Příval SUV koncernu a značky Volkswagen nekončí. Další novinku, kterou bude malé levné SUV, u nás nebo jinde v Evropě ovšem nekoupíte. Je to model vyvíjený v Číně, kde se bude také vyrábět. Jeho hlavním odbytištěm mají být asijské trhy a také Jižní a Severní Amerika. Bude to vlastně takový „brouk“ pro novou dobu, dokonce u VW o něm mluví jako o „Volks-SUV“, tedy o lidovém SUV.

V Evropě by tento model parazitoval na prodejích nového modelu T-Roc, takže tu zatím nabude. Navíc má Volkswagen s levnými auty jiné plány a kromě toho hrají roli budgetových automobilek v Evropě stejně značky Seat a Škoda. Vlastní Dacii tak Volkswagen uvede nejprve v Číně a dalších zemích, kde nejsou například nároky na drahou bezpečnostní výbavu tak vysoké.

Doporučujeme: Ženeva 2018: Volkswagen I.D. Vizzion je elektrické kladivo na Teslu

Jak naznačuje první upoutávka, lidové SUV nese charakteristické designové prvky současných Volkswagenů. Skoro se dá říci, že je to vlastně zmenšený Tiguan či Touareg, který uvidíme za pár dní. Pokud jde o techniku, tak jediným potvrzeným prvkem je modulární platforma MQB.

Nové lidové SUV Volkswagenu se představí v srpnu, jeho výroba bude probíhat v Číně a později také v Rusku a Mexiku. Nakonec se přidá i továrna v Argentině, přičemž celková roční produkce by měla dosahovat zhruba 400 000 vozů. VW letos ale chystá i další novinky, jak naznačuje následující obrázek:

plany volkswagenu 2018

Joe (neregistrovaný)
Hello. 你好。可以问一件事情吗?因为对你们很有感兴趣
  • Našli jste v článku chybu?