Vlajková loď značky DS bude hybridní fastback. Zadními světly evokuje originální „bohyni“

přidejte názor
  • DS 9 se bude vyrábět v Číně pro všechny světové trhy

  • Vlajková loď značky stojí na platformě EMP2 koncernu PSA

  • V plánu je také verze pouze s klasickým spalovacím motorem

  • Nový luxusní model se na některých trzích bude prodávat také s prodluženým rozvorem

Luxusní značka skupiny PSA před začátkem ženevského autosalonu oficiálně zveřejnila fotografie a technické parametry nového fastbacku střední třídy, který nese označení DS 9. Vlajková loď značky DS bude od počátku nabízena jako plug-in hybrid. Luxusní DS 9 se bude vyrábět v Číně, odkud ve druhé polovině letošního roku poputuje na dalších zhruba 40 trhů po celém světě.

Po kompaktním SUV DS 7 Crossback z roku 2018 a malém SUV DS 3 Crossback z roku 2019 se jedná o třetí svébytný model mladé značky. Předchozí modely vycházely z Citroenů.

Interiér ponese typické prvky DS, jako třeba diamantové prošívání kožených sedaček
Oproti Peugeotu 508 bude DS 9 exkluzivnější, nicméně má dveře s klasickým rámem

Detailní specifikace prozatím nejsou známy, ovšem DS 9 je technicky příbuzná s Peugeotem 508, který je rovněž ostaven na platformě EMP2 pro kompaktní vozy a automobily střední třídy. Stejně jako Peugeot 508 se DS 9 bude vyrábět s prodlouženým rozvorem, a to především pro čínský trh. Ovšem oproti Peugeotu 508 má být DS 9 exkluzivnější, třebaže dveře mají klasický rám.

Zadní sedadla jsou individuálně polohovatelná a každé z nich má vlastní ovládání klimatizace a multifunkční loketní opěrku s USB zdířkami. Rozvor 2900 mm v základním provedení je o 100 mm delší než u Peugeotu. Zajímavostí DS 9 jsou zadní světla v horní části víka zavazadelníku, která evokují originální DS z roku 1955.

Videodojmy: DS 7 Crossback
Přečtěte si také:

Videodojmy: DS 7 Crossback

První kusy budou vybaveny hybridním pohonem s výkonem 187 kW (225 koní) a dojezdem 40 až 50 km. Později přijde hybrid se 184 kW (250 koní), vrcholná čtyřkolka s výkonem 265 kW (360 koní) a verze s klasickým spalovacím motorem 187 kW (225 koní).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?