vana (neregistrovaný)
Tedy nevím s čím jezdí autor článku ale mi auta na sněhu normálně brzdí. Brzdu používám zcela běžně mimo sníh i na sněhu a kromě trochu nižšíhio účinku v tom nevidím žádný rozdíl. Navíc mi přibrzdění aposň dá pokaždé vědět jak moc to klouže a můžu pak podmínkám přizpůsobit rozumnou rychlost jízdy
Michala87 (neregistrovaný)
No nevím jak vy, ale já osobně se snažím v zimně brzdit především motorem. Alespoň tak mě to učili již v autoškole, kterou jsem absolvovala na sněhu a ledu. I díky tomu jsem si mohla již v autoškole vyzkoušet jak se brzdí na ledu. A musím říci, že to jde značně těžko. Musím říci, že opravdu funguje jen ruční brzda. A tak jsem si navykla, že pokud jedu v zimě po silnici, krom hlídání provozu, předvídání, dobrých zimních pneu a srovnaných zrcátek a sedačky, mám pravou ruku vždy připravenou k tomu, aby mohla zasáhnout a ruční brzdu použít.
bat (neregistrovaný)
bláboly pana autora jsou pověstné, zapomněl ještě na politickou propagandu. Za komančů tady moc poršáků nejezdilo, ale zase zpravidla padal normálně sníh i o vánocích a ty naše škodule ho zvádaly i na letních diagonálkách a bez pič.vin typu abs . ajoj žáčku
Miroslav (neregistrovaný)
V podstatě s autorem souhlasím. Nedůležitější pravidlo na sněhu a ledu je hlavně jemnost zacházení jak s volantem tak z brzdama. Chce to zapomenout na návyky z léta, pokud máte špatný odhad s rychlostí nájezdu do zatáček, tak raději jezděte hromadnou dopravou. Jen bych dodal, na sněhu a na zledovatělé vozovce se nebojte rozjíždět i na druhý rychlostní stupeň, kola se vám nebudou tak divoce protáčet a váš rozjezd bude plynulejší a i rychlejší.
Hana (neregistrovaný)
Já mám třeba z řízení na sněhu úplnou hrůzu. Myslím si, že je to teď už nějaké dva roky, co jsem se právě takto připletla do jedné hromadné nehody. Bylo to na uježděném sněhu a auto najednou prostě nešlo ovládat. Nedávno jsem ale narazila na jeden zejímavý článek na https://www.dopravniznaceni.com/ kde právě popisují jak se při řízení na sněhu chovat a myslím si, že kdybych se tehdy zachovala jinak, tak to mohlo dopadnout lépe.