Videodojmy: Mercedes S 560e je tak trochu podfuk, jako všechny plug-iny. Ale jezdí parádně

přidejte názor
Autor: Redakce

Podle Mercedesu má tahle třída S emise CO2 59 g/km a spotřebu paliva 2,5 l/100 km. Neuvěřitelné? Máte pravdu. Je to totiž plug-in hybrid. Tedy auto s pomocným elektromotorem a malým vysokonapěťovým akumulátorem, který lze dobíjet z vnějšího zdroje. A protože energie potřebná k nabití se do homologačního cyklu nezapočítává, takové auto nastupuje k měření s plnou „baterkou“ a dosáhne nerealisticky nízké spotřeby.

Plug-in hybridy jsou těžší a složitější než konvenční auta. Pro automobilky však představují relativně snadný způsob, jak snížit flotilové emise CO2 a vyhnout se obrovským pokutám. Což je přesně ten důvod, proč na nás v poslední době chrlí jednu novou plug-in hybridní novinku za druhou. Ani Škoda nezůstává stranou.

Nás jako zákazníky to ale zas tak moc mrzet nemusí. I kdybyste v plug-in hybridní třídě S vůbec nevybalili nabíjecí kabel, pořád máte auto, které umí být docela úsporné a úžasně akceleruje. A když ho vybalíte, odjezdíte kratší trasy, třeba do práce a na nákupy, jen na elektřinu. Podrobněji to všechno rozebereme ve videu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?