Videodojmy: Jaguar F-Type SVR

přidejte názor
Autor: Redakce
Jaguar F-Type

není žádná žhavá novinka, na trh přišel už v roce 2013. Automobilka ale svůj sportovní roadster postupně upravovala a rozšiřovala nabídku, až v roce 2016 dorazilo vrcholné provedení SVR. Letos přišla další „modernizace“, která reálně nezměnila vůbec nic, protože tím hlavním byl Graphic Pack. Ten na karoserii přidá jen pár polepů s číslem 575. Jenže řídit tohle auto je velký zážitek, takže i Graphic Pack byl dobrým důvodem, proč znovu usednout za jeho volant, když se naskytla příležitost. A tak vznikl další díl našich videodojmů.

F-Type SVR používá kompresorem přeplňovaný pětilitrový osmiválec, který je zde naladěn na 423 kW (575 k). Auto to je extrémně rychlé, ale na trhu najdeme i rychlejší stroje nabízející objektivně lepší jízdní vlastnosti. F-Type SVR je ovšem hodně o emocích a o tom, jakým způsobem svou sílu řidiči servíruje. Takže pokud na něj ty čtyři miliony máte, klidně si ho kupte. Kdo ví, jak dlouho ještě podobná auta na českém trhu budou.

Kdyby vás zajímaly další podrobnosti na téma Jaguar F-Type SVR, můžete si přečíst náš starší srovnávací test, kde jsme tento model postavili vedle Audi R8 V10 Plus. V článku najdete kromě jiného také naměřenou reálnou dynamiku:

Test na pondělí: Audi R8 V10 Plus vs. Jaguar F-Type SVR
Přečtěte si také:

Test na pondělí: Audi R8 V10 Plus vs. Jaguar F-Type SVR

 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?