Videodojmy: Audi S6 Avant ukazuje, že diesel není mrtvý. Anebo… ?

1 nový názor
Autor: Redakce

Nejnovější generace manažerského expresu z Ingolstadtu se pyšní propracovaným motorem. Třílitrový šestiválec modelů S6, S6 Avant a S7 Sportback je přeplňovaný nejen obvyklým výfukovým turbodmychadlem, ale také přídavným elektrickým kompresorem. A ještě navíc je to mild-hybrid se zařízením, které někdy funguje jako generátor elektřiny a jindy zase jako pomocný elektromotor. Výsledkem toho všeho je fantastický točivý moment 700 Nm a především hutná odezva na sešlápnutí plynu prakticky v jakékoliv situaci.

Přidejte k tomu komplikovaný systém čistění spalin, a dostanete agregát, který vedle skvělých jízdních výkonů nabízí také velmi nízké emise zdraví škodlivých látek v reálném provozu. Na jednu stranu je úžasné, že si i v dnešní době můžete koupit diesel s takovými dynamickými parametry, který přitom splňuje nejaktuálnější emisní normy. Na druhou stranu… ale víte co? To si dopovíme až ve videu.

Martin (neregistrovaný)
Zdravím Vás Jirko. Ty koncovky výfuku o kterých se tak rozplýváte, jsou falešné. I když to dneska dělá kde kdo, tak si myslím, že je škoda, že to ve videu nezaznělo.
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?