Video: Čtyřdveřová 911, Cayenne Cabrio a další koncepty Porsche

16.03.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Porsche připomíná pět konceptů z minulosti

  • Cayenne Cabrio z roku 2002 odhaluje vůbec poprvé

  • Zajímavý je i koncept čtyřdveřové 911 z roku 1989

Vzhledem k více než padesátileté historii Porsche 911, které vlastně vypadá pořád stejně, si možná říkáte, že designéři automobilky Porsche nemají téměř žádnou práci. Značka ale během svého působení postavila plno fascinujících konceptů a návrhů futuristických nebo produkčních aut.

Pět takových se nyní představuje na přiloženém videu v rámci seriálu „Top 5 od Porsche“. Nemusíte vládnout nijak extra dobře angličtinou, abyste porozuměli základnímu sdělení. Zatímco koncepty Porsche 918 Spyder a Porsche Mission-e známe z nedávných let, například Cayenne Cabrio nebo čtyřdveřovou 911 vidíme prvně. A určitě nejsme sami.

Doporučujeme: Video — Porsche ukazuje pět aut s nejlepším zvukem. Souhlasíte?

Koncept Porsche Cayenne Cabrio kombinuje prvky SUV, kabrioletu a ikonické Targy. Automobilka ho vyrobila v roce 2002, ale veřejnosti se nikdy nepředstavil. No, možná dokážeme pochopit důvod. To koncept Porsche 989, čtyřdveřový prapředchůdce Panamery, vypadá o poznání lépe a je možná škoda, že ho firma nedotáhla do sériové výroby.

Za pozornost stojí také koncept Porsche 754 T7 z roku 1959, který vlastně předznamenal budoucí ikonický model 911. Z konceptu poznáte, co se všechno do sériové výroby změnilo (především linie střechy), ale přední a zadní část tohoto 58 let starého konceptu zůstávají otisknuty i do dnešních dnů v nové generaci Porsche 911.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?