Už máte Auto motor a sport 9/2019?

přidejte názor
Autor: Redakce
Pokud ještě nové vydání měsíčníku Auto motor a sport nemáte, neměli byste ho u vašeho prodejce tisku minout: Poznáte jej jednoduše, moc časopisů se žlutou zádí Porsche 718 Caymanu na stánku určitě nebude.

Exkluzivní sedmistránkový materiál vznikl na základě jízdních dojmů ze skotského okruhu Knockhill i z klasických okresek, kde byly k dispozici dvě velezábavné novinky: nový, závodními geny prodchnutý Cayman GT4 i technicky stejně vybavená verze bez střechy, 718 Spyder. Jak si stojí proti minulé generaci, která ještě nemusela mít filtr pevných částic? A která z obou verzí dává větší smysl?

Na sto stranách přináší redakce hned tři zajímavé srovnávací testy: kromě již zmíněného velkého srovnání od německých kolegů, kteří pečlivě proměřili a otestovali VW Touareg, Mercedes GLE, BMW X5 a Porsche Cayenne (schválně, tipnete si vítěze?), jde o ostrý souboj z českých okresek. Zbrusu nový Renault Megane R.S. Trophy si vyšlápl na další novinku našeho trhu, Ford Focus ST. Byl to opravdu těsný souboj! Zužitkoval v něm o něco dražší Megane malou výkonnostní výhodu?

A srovnávací test do třetice: tentokráte o místo v ředitelské garáži. Jde také tak trochu o souboj koncepcí, protože zatímco v Mercedesu třídy S pracuje elektromotorem podpořený benzinový šestiválec, pod dlouhou kapotou řady 7 od BMW je „starý dobrý“ osmiválec s objemem 4,4 litru. Cena testovaných verzí? Kolem čtyř milionů korun. Která je lepší? No, je to složitější…nejlepší bude, když si v klidu přečtete celý šestistránkový článek.

Stejně tak si určitě rádi přelousknete šest stran věnovaných BMW M5 Competition, tedy upravené verzi, která bestiální motor o výkonu 625 koní zasadila do tužšího šasi, schopného velmi zajímavých výkonů na okruhu. Rudý ďábel opravdu ukázal, proč je s šikovným řidičem za volantem postrachem namyšlených supersportů.

Galerie fotek, které se do AMS nevešly: BMW M5 Competition, Škoda Superb po faceliftu, Mégane R.S. Trophy a další
Přečtěte si také:

Galerie fotek, které se do AMS nevešly: BMW M5 Competition, Škoda Superb po faceliftu, Mégane R.S. Trophy a další

Z dalších testovaných aut jmenujme třeba rychlý Seat Leon Cupra R ST, Suzuki Swift Sport, Kiu Sportage nebo omlazenou Škodu Superb, která po modernizaci opravdu hezky prokoukla – nestárnoucí design zůstal z velké části zachován, přibyly však zajímavé technické vychytávky.

Ve sportovní rubrice je rozebrán fenomén dragsterů, podíváme se také na zoubek čistotě moderních aut (opravdu už výrobci nelžou?), dáme si lekci z aerodynamiky moderních sporťáků, jukneme na pařížský sraz Citroënů a v „elektronické tužce“ rozebereme, proč bude nová Corvette C8 Stingray jezdit fantasticky.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?