Už jich jezdí milion! Podívejte se, jak Porsche vyrábělo jubilejní 911

11.05.2017
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Porsche už vyrobilo 1 000 000 kusů modelu 911

  • Výroba Porsche 911 začala v roce 1963

  • Dodnes je 911 etalonem sportovních aut a symbolem osobního úspěchu

  • Přes 70 % všech vyrobených 911 je stále v provozu

Porsche 911 má za sebou mimořádně zajímavou historii, která by vydala ne jen na jeden článek, ale na celou knihu. Německá automobilka nyní slaví, neboť z výrobní linky v Zuffenhausenu sjela jubilejní miliontá 911. Je to model Carrera S, má klasickou manuální převodovku a místo k zákazníkovi míří do muzea automobilky mezi ty nejikoničtější a nejvzácnější exponáty.

Doporučujeme: Galerie 10 dostupných aut (včetně tří škodovek), která už budou jen vydělávat peníze

Jak se můžete přesvědčit v galerii, tahle miliontá 911 je velmi speciální. Má lak Irish Green a originální pojetí interiéru s dekorem z pravého dřeva a jedinečným čalouněním sedadel. Tohle je snad nejkrásnější 911, kterou jsme za poslední léta v té záplavě bílých čtyřkolek s automatem a světlým interiérem viděli.

Ještě než ale zamíří do muzea, Porsche vezme tuto jubilejní 911 na výpravu po celém světě. Chce ji představit na nejdůležitějších trzích, navštívit několik proslulých výstav a podobně. Porsche se také nebojí pochlubit, že model 911 je dlouhodobě nejlépe hodnocený automobil v různých statistikách spolehlivosti nebo spokojenosti zákazníků.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?