UTA připravuje výměnu mýtných boxů pro ČR

přidejte názor
Autor: Redakce

Nový mýtný systém v České republice, podporovaný satelitem, startuje. Česko-slovenské konsorcium CzechToll a SkyToll převezme od 1. prosince 2019 vyúčtování mýtného v České republice.

Na základě použití nové technologie si musejí spedice a přepravní společnosti vyměnit svoji palubní jednotku (OBU). Stávající přístroje dosavadního provozovatele Kapsch pak již nebudou funkční. Společnost Union Tank Eckstein (UTA) pro své zákazníky vytvoří co nejjednodušší přestup na satelitem podporovaný systém a automatizuje nutné procesy výměny v souladu s novým provozovatelem mýtného.

Nový provozovatel mýtného sází na flexibilní satelitní technologii, která kombinuje globální satelitní systém k určení místa (GNSS), mikrovlnnou technologii (DSRC) pro komunikaci na krátkých trasách a mobilní GSM (Global System for Mobile Communications) technologii.

Může snadno zvládnout nárůst intenzity dopravy, aniž by musela být zřízena samostatná nákladná infrastruktura na okraji silnice ke zjišťování mýtného. Pokud jde o uživatele, výměna existujících palubních jednotek podmíněná změnou technologie by měla probíhat co nejpříznivěji.

„Naším cílem je vytvořit co nejjednodušší a nejefektivnější mobilitu. Proto našim zákazníkům při změně i nové registraci garantujeme kompletní servis a přebíráme úplnou administrativu a realizaci,“ říká ředitel pro mýta u společnosti UTA Olaf Schneider.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?