Vlákno názorů k článku ÚS potvrdil půl roku bez řidičáku za 0,03 promile. Ukazuje to absurditu nulové tolerance (komentář) od Roman - Odsouzený Martin Mašek udělal jednu zásadní chybu: neměl...

Roman (neregistrovaný)
Odsouzený Martin Mašek udělal jednu zásadní chybu: neměl přiznávat kapky proti kašli. Kdyby řekl, že nepožil nic, tak by se nic nestalo, neboť do 0,3 promile je fyziologická hladina alkoholu v krvi, kterou je možné naměřit, aniž by člověk cokoli požil. Ale on se trouba přiznal a soudce nemohl dělat nic jiného, než ho odsoudit, protože mu zákon jiný postup neumožňuje.
Karel (neregistrovaný)
Narazil jste na zásadní otázku. To co jste napsal se dá přeložit tak, že v praxi našich soudů (včetně ústavního) je zakázáno používat rozum. Že platí výhradně a pouze litera zákona, nikoliv jeho duch, jeho smysl. Že CÍL A ÚČEL, který k napsání zákona vedl, je vlastně podružný, nebo dokonce lhostejný. Smutné.... V takovém případě tedy vlastně nepotřebujeme soudce. Vždyť je to člověk a proto u něho hrozí, že by mohl být lidský! Úplně stačí nacpat data do počítače! Ten je naprosto přesně setřídí a vyhodnotí podle doslovného znění zákona - a je vymalováno.