Tungsram posiluje na českém automotiv trhu s osvětlením

18.03.2020
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Suverénní leader na trhu: nárůst prodejů až o 238 % oproti roku 2019 (dle hodnoty podepsaných kontraktů na rok 2020)

  • Stálice na trhu. Přední výrobci automobilů, značkové servisy i běžní motoristé využívají nejnovější produkty Tungsram

  • Nositel inovací. Tungsram přebírá aktivity společnosti GE a dále inovuje její řadu automobilového osvětlení

  • Top dodavatel. Tungsram patří k největším světovým výrobcům automobilového osvětlení. Dodává většině automobilek, aftermarketovým specialistům i koncovým zákazníkům

  • S bohatou historii. Tungsram je průkopníkem v segmentu osvětlení již více než 120 let

  • Garant kvality. Tungsram je tradiční evropský výrobce soustřeďující se na inovace a špičkovou kvalitu ve spojení s progresivním marketingem a dalšími aktivitami v oblasti rozpoznávání značky

Tungsram etabluje svoji pozici na evropském trhu a pokračuje v budování svého jména. Pod značkou Tungsram se nyní budou s vysoce kvalitními žárovkami do automobilových a motocyklových světlometů setkávat stále častěji také aftermarketoví prodejci, maloobchodníci ale i běžní motoristé v celé Evropě. Návrat jednoho z nejinovativnějších a nejzkušenějších výrobců osvětlení na trh pod vlastní značkou Tungsram souvisí s jeho osamostatněním od americké společnosti GE, které proběhlo v dubnu 2018.

Společnost Tungsram patří mezi přední tři světové výrobce automobilového osvětlení. Své komplexní produktové portfolio dodává jak samotným výrobcům automobilů, tak specializovaným výrobcům světlometů (např. HELLA, VARROC, Automotive Lighting, ZKW). Současně zásobuje většinu servisních míst a maloobchodů na více než 100 trzích po celém světě. V České republice jsou žárovky Tungsram osazeny z výroby hned na několika modelech ŠKODA, ale používají se rovněž v sadách dodávaných českými výrobci do automobilek po celé Evropě. Ucelený sortiment produktů společnosti Tungsram je souběžně s tím distribuován po celé republice společnostmi AutoKelly, Elit, KOLIMPEX a LightSPECTRUM.

"Dobře si uvědomujeme, že na evropských trzích včetně České republiky je Tungsram spolu s GE respektován jako tradiční výrobce kvalitních žárovek. A to již téměř 60 let. O to důležitější pro nás je, abychom byli vnímáni také jako nositelé nových technologii a špičkových výrobních operací, protože vývoj se u nás rozhodně nezastavil," vysvětluje Davide Meinardi, který v Tungsramu zastává pozici obchodního ředitele v segmentu automotiv. „Je pro nás momentálně velmi důležité, aby naši filozofii vnímali také zákazníci z řad automobilových výrobců, dodavatelů ale i běžných koncových zákazníků. Tungsram je dnes synonymem nejen pro tradici a kvalitu, ale také pro špičkové technologie a vývoj.“ A dále pokračuje: "Máme opravdu skvělou startovní pozici. Naše produkty sbírají ocenění v těch nejnáročnějších testech a naše výrobní zařízení patří k těm nejmodernějším na světě," a potvrzuje, že největší investice Tungsramu jdou aktuálně právě do vývoje nových technologií a inovací. „Důvěra zákazníka se získává velmi těžko. My ji máme a rozhodně ji nechceme zklamat. Už kvůli naší bohaté historii,“ dodává Meinardi a odkazuje se na bohaté dědictví značky, která odnepaměti patřila k evropským průkopníků v oblasti osvětlení.

Tungsram sídlící v Budapešti je jedním z nejstarších světových výrobců světelné techniky. Značka byla založena již v roce 1909 a dnes je předním hráčem v oblasti bytového, obchodního a specializovaného osvětlení. Značka Tungsram se pyšní 60letými zkušenostmi s výrobou a dodávkami auto/moto žárovek předním světovým výrobcům.

Každá vyrobená žárovka musí splňovat více než 20 parametrů v osmi různých fázích výrobního procesu. Jednotlivé parametry jsou prověřovány pomocí nejmodernějších kontrolních mechanizmů postavených na optických senzorech. Každá žárovka, která se nevejde do požadovaných limitů tolerance, je okamžitě vyřazena z výrobního procesu. Maximální důraz na kvalitu tak velkou měrou přispívá k extrémně nízké míře defektů u žárovek dodávaných přímo samotným výrobcům automobilů (vadné jsou maximálně 2 žárovky z milionu).

Komplexní portfolio produktů společnosti Tungsram zahrnuje halogenové žárovky, výbojky s vysokou intenzitou, jednotky s uzavřeným paprskem a zdroje LED, ale také signální a interiérové miniaturní žárovky. Každá řada produktů je od počátku navrhována tak, aby splňovala požadavky uživatele s důrazem na maximální osvětlení vozovky, stylový bílý vzhled nebo dlouhou životnost. 

Veškeré produkty společnosti Tungsram jsou navrhovány, konstruovány a vyráběny v Evropě. Každý z pěti maďarských výrobních závodů je certifikován podle nejvyšších možných konstrukčních a výrobních standardů. Společnost Tungsram dnes zaměstnává přes 4000 lidí po celém světě.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?