Toyota představila SUV Corolla Cross. Má hybrid a jedině automat

09.07.2020
1 nový názor
  • Japonská automobilka přidala do svého portfolia další SUV střední velikosti

  • Toyota Corolla Cross sdílí platformu s modelem C-HR, bude dalším globálním vozem

  • Auto pohání buď benzinový čtyřválec nebo hybridní systém, oba s bezstupňovými automaty

SUV není nikdy dost a ví to i největší automobilka světa. Proto představila další model ve střední velikosti, který využívá popularity jejího slavného modelu Corolla. Jmenuje se Corolla Cross a sdílí platformu s modely C-HR nebo RAV4. Auto na délku měří 4460 mm, široké je 1825 a vysoké 1620 mm. S Toyotou C-HR má shodný rozvor 2640 mm.

Toyota Corolla Cross je globální model na platformě TGNA-C. Svůj debut si ale odbyla v Thajsku, kde půjde jako první do prodeje. Ostatní trhy budou následovat později. I to je důvod, proč její design následuje vzhled vozů prodávaných hlavně v jihovýchodní Asii. Tvary zádě pak už trochu připomíná evropskou RAV4.

Toyota ukázala SUV Yaris Cross. Konkurent Kamiqu má i pohon všech kol
Přečtěte si také:

Toyota ukázala SUV Yaris Cross. Konkurent Kamiqu má i pohon všech kol

Pod přední kapotou se objeví dva motory. Základem bude benzinový čtyřválec s objemem 1,8 litru, který dosahuje výkonu 104 kW (140 k) a točivého momentu 175 Nm. Půjde o předokolku a řadit se bude bezstupňovou automatickou převodovkou CVT. Z parametrů je patrné, že tento vůz bude zaměřen hlavně na klidné cestování.

Druhou možností se stane hybridní model s 600voltovým elektromotorem, který bude naladěn na 54 kW (72 k) výkonu a 163 Nm točivého momentu. Benzinová čtyřválec 1.8 pak dodá 73 kW (98 k) a 142 Nm. Řadit se bude bezstupňovým automatem e-CVT. Kdy se Toyota Corolla Cross dostane do Evropy a zda vyjede i na české silnice zatím ještě známé není.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?