Toyota bude mít ostrý Yaris

13.12.2016
přidejte názor
Autor: Redakce
  • Toyota oznámila návrat na trh „hot hatchů“

  • Ostrý Yaris bude vycházet ze závodního speciálu WRC

Toyota dnes v Helsinkách představila svůj závodní speciál Yaris WRC a při této příležitosti oznámila rovněž návrat na trh ostrých hatchbacků. Civilní Yaris s vysokým výkonem bude těžit ze zkušeností získaných v šampionátu a využije rovněž všechny nejmodernější technologie, kterými automobilka disponuje. Díky tomu si jeho majitelé jízdu maximálně užijí.

Yaris WRC: Nová generace vozů World Rally Car

Yaris WRC byl připraven v souladu s technickými regulemi FIA pro závodní sezónu 2017 a je jedním ze zástupců nové generace vozů specifikace World Rally Car, které této nejvyšší sportovní kategorii v příštích sezónách dodají zcela nový rozměr. Vůz poháněný motorem 1,6 litru s přímým vstřikováním paliva disponuje výkonem 380 koní a zaujme působivým zevnějškem, který plyne z nových volnějších regulí v otázkách aerodynamiky. Yaris WRC navrhl, vyvinul a postavil tým zkušených konstruktérů: Tom Fowler, Simon Carrier a Mikko Ruoha.

„Yaris WRC je dobře navržený vůz s neuvěřitelným potenciálem,“ odhalil Tommi Makinen, šéf týmu TOYOTA GAZOO Racing WRC, a doplnil: „Nové regule nám v rámci vývoje poskytly mnohem více svobody. Budeme sice zkoumat všechny potenciální možnosti, ale již nyní můžeme konstatovat, že vůz je spolehlivý a rychlý. Opravdu se již nemohu dočkat, až uvidíme výsledky za závodních podmínek.“

Tým jezdců pro první sezónu

Úvodního kola světového rallyového šampionátu v Monte Carlu se 19. ledna příštího roku zúčastní dva vozy Yaris WRC, za jejichž volant usednou Jari-Matti Latvala a Juho Hanninen. K týmu se v průběhu sezóny připojí jako zkušební jezdec i mladý finský závodník Esapekka Lappi, vítěz letošního šampionátu WRC 2.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?