Tohle „Géčko“ po kompletní renovaci má jednu specialitu. Může se vozit pod vrtulníkem

přidejte názor
  • Expedition Motor Company se specializuje na přestavby armádních vozů

  • Renovace této třídy G zabrala 1000 hodin čisté práce

  • Společnost EMC až na některé detaily ctila originál

  • Renovace vyšla přibližně na 2,25 milionu korun

Společnost Expedition Motor Company se řadu let specializuje na přestavby německých vojenských automobilů Mercedes-Benz třídy G, kterým se v Německu neřekne jinak než „Wolf“.

Její poslední kreací je sněhobílý model 250GD z roku 1991. V EMC ho za 1000 hodin čisté práce proměnil z holého a ryze účelového armádního vozu v komfortní terénní automobil, který ctí odkaz třídy G.

Kompletně zrenovovaný je také interiér
Pohon zajišťuje renovovaný motor 2,5 l OM206

Společnost EMC je pověstná tím, že si zakládá na původním vzhledu, takže se změnilo jen několik málo detailů. Nové jsou přední LED světlomety a zadní svítilny, kryty odbočovacích světel, zvýšené sání a držák na kanystr v zadní části vozu. Na bocích jsou nyní také závěsná oka. Po vzoru některých armádních „géček“ slouží k přepravě vrtulníkem.

Totéž platí pro pohonnou jednotku. Původní vznětový pětiválec OM602 prošel kompletní přestavbou, jde tedy v podstatě o zcela nový motor. Stejnou kúru prodělala také pětistupňová manuální převodovka, rozvodovka a diferenciály.

Videodojmy: Mercedes-Benz G 500 (2019)
Přečtěte si také:

Videodojmy: Mercedes-Benz G 500 (2019)

Karoserie dárcovského vozu prošla kompletním odstrojením a veškeré díly, které nebyly ve 100 % stavu, byly nahrazeny novými. Nové jsou veškeré gumové hadice, těsnění i silentbloky. Podvozek je pro lepší jízdu na zpevněném povrchu nyní vybaven pružinami Eibach a tlumiči Bilstein.

Cela přestavba vyšla na 2,25 milionu korun, což se může zdát jako obrovská suma na třídu G z roku 1991, ale v tomto případě jde v podstatě o nové auto.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?