Tohle není aprílový vtip. Ford vyvinul speciální dětskou kolébku, která simuluje jízdu auta

přidejte názor
Autor: Redakce
  • Ford představil novinku, kterou byste asi od automobilky nečekali 

  • Speciální dětská kolébka má vyřešit problém, kdy děti doma nechtějí spát, ale v autě usnou prakticky okamžitě 

  • Novinka simuluje jízdu svými pohyby, zvukem i světly 

Mohlo by se zdát, že jde o aprílový žert, ale podle všeho jde o seriózní zprávu (přece jen by to byl poněkud opožděný aprílový vtip). Ford představil dětskou kolébku, která simuluje jízdu autem. Vyřešit se tím má problém, kdy dítě doma nechce usnout, ale v autě usne prakticky okamžitě. Jenže rodič musí být v tu chvíli vzhůru a řídit. Takhle si dítě bude myslet, že někam jede a rodiče mohou spokojeně spát.

Projekt se jmenuje Max Motor Dreams. Inženýři pečlivě navrhli tvar kolébky a připravily mechaniku, která bude s dítětem houpat. Zároveň jsou zde i světla. Ta svým nastavením simulují míhající se lampy. A samozřejmě nechybí reproduktor.

Doporučujeme: Ford GT Competition Series je odlehčený speciál, který nemá ani rádio

Díky aplikaci si rodič může nahrát prostřednictvím chytrého telefonu hluk v interiéru, aplikace zároveň zaznamená i pohyby vozu. Na základě těchto dat pak bude kolébka vaše dítě uspávat. Zajímavá ukolébavka to bude zejména pro děti, jejichž otcové vlastní Mustang nebo Focus RS.

Zatím jde o jednorázový projekt, který ovšem údajně zaznamenal docela velký ohlas. Ford proto zvažuje, zda náhodou nezačne tuto věc opravdu vyrábět.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?