já George (neregistrovaný)
a ty kecy s upadajícím napínákem řemenu na některých D5 motorech? Ano, s tím mělo Volvo problém. Ale buďto to Volvo vyměnilo v rámci servisu, nebo to už dávno upadlo. Žádná ojetina s dotčeným D5 motorem nemá nájezd 80t km, takže ty motory, které to přežily, mají dávno i novou napínací kladku, která tímto netrpí. Celá tato "recenze" je jen slepenec blábolů s občasnou pravdou (4q GM, haldex)
Petr (neregistrovaný)
Čau chlapi. Mám možnost koupit XC90 2,4D 120Ps, r.v.2003. Je to dovoz z Itálie před osmi lety, Jeden majitel v ČR, najeto cca 380 tis., ... Závady. jedno čidlo (snímač) protiprokluzu, a jednou dvakrát za měsíc skočí převodovka do "nouzáku". stačí zastavit, vypnout klíček, znovu nastartovat a zase jede. V převodovce vyměnili olej "Tutela", ale nepomohlo to. Jinak je na ty roky docela v pořádku. Cena do 60 tisíc Kč. Koupit nebo ne? Co oprava převodovky? Máte někdo zkušenosti? Díky
Lojzík (neregistrovaný)
Kupoval jsem si volvo xc90 nedávno z https://www.truck1-cz.com/jina-technika/osobni-auta a musím říct, že na to jak je auto staré, pořád dokáze nabídnout spoustu pohodlí a luxusu, což bych do něj možná ani neřekl. Směle tak dokáže konkurovat i současným autům a to za pouhý zlomek ceny.
Pavel (neregistrovaný)
Kto to psal?? Leta mi slouzi V8 verze, spotreba Praha - Viden 9.1, bezne mam kombinovanou cca 10.5. Zadne ze "pod 14 litru se nedostanete.." lol Svezeni mezi D5 a V8 se neda porovnat. Zadne vibrace, spotreba je sice vyssi, ale omnoho pohodlnejsi bez vibraci, v mrazu startuje bez problemu a zahreje se po par kilometrech. Zkuste to s D5. Dynamika je uplne nekde jinde. Opravy? Zadne. Je to atmosfera, na rozdil od D5 zhavicu, biturba, vahy a atd. Moje taha 14. rokem, 187tis najeto, haldex funguje, v prosinci jsem v horach jezdil po snehu bez problemu, prevodovka radi hladce, nic v interieru nevrze, navigace funkcni (mapy rok 2011), kozena sedadla bez prasklin (impregnuji).
Walter (neregistrovaný)
Jaký máte názor na dobu /po kolika km/na výměnu převodového oleje mám xc90 D5 -2006 .Najeto 186000. Můj Volvo mechanik, mě k mému údivu odrazuje od výměny.Odpusťte, ale nejsem odbornik na automobily..Jinak jsem MAXIMÁLNĚ!! spokojen s tímto švédským grizzly! Dekuji vám za radu! Walter
Dušan (neregistrovaný)
Čau lidi, mám volno xc 90 D5 120 kW,rok 2003,mám ho skoro 2 rok a jsem hodně spokojen, teď mám průměrnou spotřebu 8.6 l,je to pohodlné auto a výši výhled ven.Jeto sice už starý vůz,ale, nerezaví,nevrzou plasty jak skoro u všech novějších aut už tak po 5letech to vrze a drnčí.Proste prepich, díly jsou za příznivé ceny,a navíc ta vychytávka předními světly,to je super,vytahnete dvě tyčinky a světlo je za vteřinu venku.Jinak mám 1rok zaslepeny EGR ventil a motor je plynulý,a živější,tak zatím Čau.