Tesla ztratila na dálnici střechu. Automobilka možná zapomněla na těsnění

06.10.2020
2 nové názory
Autor: Tesla
  • Tesla musí řešit další problém s kvalitou zpracování, tentokrát jde o opravdu bizarní chybu

  • Zbrusu nové Tesle Model Y uletěla na dálnici skleněná střecha, majitel díru natočil

  • S vozem se hned vrátil do servisu. Tem mu sdělili, že je chyba v těsnění, nebo že na něj prostě zapomněli

Kalifornská automobilka Tesla je i vzhledem k ceně svých elektromobilů považovaná za výrobce luxusních aut. Přesto se kolem nich objevují problémy, za než by se možná styděli i čínští výrobci laciných kopií. Například v pondělí jsme psali o zlomené přední nápravě Tesly Model S po 80 tisících kilometrech. Dnes se na internetu objevila závada, která v automobilovém světě působí jako naprostý úlet.

„Můj táta si koupil novou Teslu Model Y. Jel jsem s ním auto vyzvednout, kdyby potřeboval poradit s elektronikou. Vše probíhalo v pohodě. Když jsme jeli domů, zaslechli jsme nejdřív tlumený zvuk větru. Myslel jsem si, že je možná otevřené okénko. Za minutu nám už ale odletěla celá skleněná střecha. Po chvíli paniky jsme se otočili a vyrazili zpět do showroomu,“ napsal syn majitele skalpované Tesly.

Máte rádi kvalitu? Tesla Model 3 není pro vás, hodnotí český influencer
Přečtěte si také:

Máte rádi kvalitu? Tesla Model 3 není pro vás, hodnotí český influencer

Po cestě samozřejmě ještě zavolali polici, že hrozí nebezpečí, protože se někde na dálnici povaluje střecha vozu. Servis novopečeného majitele Tesly bez střechy okamžitě přijal. Vysvětlení bylo jednoduché. Chyba prý byla v těsnění. A nebo v továrně naprosto zapomněli jakékoliv těsnění na střechu dát.

https://twitter.com/TheNastyNat/status/1312959549268094976

„Že zapomněli střechu utěsnit? Nedokážu si představit, že něco tak velkého, jako je neutěsněná střecha, mohlo projít výstupní kontrolou kvality. Jestli se tohle bude opakovat, mohlo by dojít ke zranění spousty lidí,“ píše nakonec syn majitele. Jízdu s Teslou Model Y bez střechy nahrál na krátké video a dal na Twitter. Tesla se zatím k incidentu oficiálně nevyjádřila.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?