Technologie zvyšující efektivitu silniční dopravy

přidejte názor
Autor: Redakce

Společnost Gebrüder Weiss ve svém logistickém centru v Jenči nově používá systém Cargometer. Toto zařízení, které bude do konce tohoto roku implementováno i v jihomoravské pobočce v Syrovicích, poskytuje přesné informace o rozměrech a hmotnosti zásilek a umožňuje tak maximalizovat využití nákladového prostoru dopravních prostředků.

Zpracování přesných informací o hmotnosti nákladu zabrání i jízdě přetížených kamionů po veřejných komunikacích a přispěje tak k bezpečnosti a efektivitě silniční dopravy. Po několikaletém testování Cargometeru v rámci pilotního projektu v největší pobočce Gebrüder Weiss Maria Lanzendorf u Vídně byl tento systém instalován i v České republice. GW plánuje rozšíření systému i do svých dalších evropských poboček.

S měřicím systémem Cargometer lze měřit a přímo při průjezdu branou do skladu při vykládce nákladního vozidla zjišťovat hmotnost a objem všech položek nákladu, které se pohybují v prostoru nákladové brány a to bez nutnosti zastavování, čekání nebo přesměrování a bez dalšího vynaloženého úsilí.GW cargometer

To je umožněno hardwarem, který je instalován na vykládkových branách. Každá paleta, procházející branou se skenuje inovativním algoritmem nazvaným Multiimage-Motion-3-D. Nově získané údaje se automaticky přenášejí do TMS (transport management system). Do optického archivu se zároveň ukládá report, který obsahuje deklarované a nově naměřené údaje zásilky. Hmotnost zásilek měří váha instalovaná přímo ve vozících, které vezou zásilku z auta do skladu.

K výhodám, které používání systému přináší, patří především zrychlení manipulačních procesů, přesné informace o rozměrech a hmotnosti všech nákladových položek a v neposlední řadě ještě lepší využití kapacity nákladních vozidel. Systém poskytuje i možnost přenosu změřených dat přímo do systému řízení transportu a tedy jejich další využití pro skladové, manipulační a transportní účely.GW gate

 

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?