Také šestá generace Opelu Corsa přichází jako elektromobil. Na jedno nabití ujede až 330 km

1 nový názor
  • Opel oficiálně odhalil šestou generaci modelu Corsa

  • Novinka se představila jako elektromobil 

  • Vůz má baterie s kapacitou 50 kWh, podle WLTP ujede na jedno nabití až 330 km. Elektromotor nabídne výkon 100 kW

  • Objednávky začne automobilka přijímat v nadcházejících týdnech. Zanedlouho přijdou také klasické naftové a benzinové verze

Další den, další nový elektromobil. Škoda včera představila elektrické Citigo, dnes tu máme nový Opel Corsa šesté generace, který byl odhalen nejprve v elektrickém provedení e-Corsa. Přesně podle očekávání jde o dvojče nového Peugeotu 208, které na jedno nabití zvládne podle předběžných údajů až 330 km.

Opel zatím s detaily spíše šetří. V aktuální tiskové zprávě ale uvádí, že rozměry nové generace modelu Corsa zůstanou v zásadě stejné. Výjimkou je pouze výška, která mezigeneračně klesla o 48 mm. O necelé tři centimetry se také snížil posaz. Celkově by měla tato novinka nabídnout níže položené těžiště, což samozřejmě příznivě ovlivní jízdní vlastnosti. V interiéru pak očekávejte digitální přístrojový štít a multimediální systém se sedmipalcovým dotykovým displejem. Ten můžete vyměnit za větší desetipalcový displej.

Peugeot 208 nové generace přichází také jako elektromobil s dojezdem až 340 km
Přečtěte si také:

Peugeot 208 nové generace přichází také jako elektromobil s dojezdem až 340 km

Nový Opel e-Corsa využívá elektromotor o výkonu 100 kW (136 k). Maximum točivého momentu činí 260 Nm a jako u každého elektromobilu je dostupné okamžitě. V nízkých rychlostech proto bude Opel e-Corsa velmi svižný. Sprint z nuly na 50 km/h proběhne za 2,8 s, na 100 km/h to této novince trvá pouze 8,1 s.

Baterie mají kapacitu 50 kWh, což podle metodiky WLTP vystačí k ujetí přibližně 330 km. Dobití na 80 % z rychlonabíjecí stanice by nemělo trvat déle než půl hodiny. Dobíjení, stejně jako spoustu jiných údajů, můžete sledovat na dálku přes chytrá zařízení a aplikaci myOpel. Zajímavou novinkou pak jsou plně adaptivní diodová světla, která byla jednou z hlavních novinek nedávného faceliftu Škody Superb. S příchodem nové Corsy se tato technologie tedy dostává také do segmentu malých automobilů.

Opel začne přijímat objednávky na nový model e-Corsa během několika málo týdnů. Brzy budou následovat také klasické varianty šesté generace Corsy osazené zážehovými i naftovými motory.

  • Našli jste v článku chybu?