Také Porsche končí v Le Mans a přechází do Formule E

31.07.2017
1 nový názor
Autor: Redakce

Další významný výrobce se cpe do šampionátu elektrických formulí a zároveň ukončuje své působení v jiné tradiční motoristické disciplíně. Porsche se přidalo k Audi, Jaguaru, Mercedesu, BMW a dalším a rozhodlo se vstoupit do série Formula E. Kvůli tomu ukončí nedlouhé působení v šampionátu WEC, pod který spadá i slavná čtyřiadvacetihodinovka v Le Mans.

Porsche tak dokončí letošní sezónu WEC a příští rok ho už ve WEC a v Le Mans uvidíme jen v nižší kategorii GT, kde německá automobilka nasadí vozy Porsche 911 RSR. Vrcholnou kategorii LMP1 tak Porsche fakticky přenechává Toyotě jako jedinému továrnímu týmu. Prozatím nevíme o tom, že by se jiná automobilka chystala do nejprestižnější třídy v sérii WEC.

Doporučujeme: Mercedes vymění DTM za elektrické formule. Ostrý start plánuje na rok 2019

Porsche vstoupilo do vrcholné kategorie LMP1 v roce 2014, kdy vybojovalo celkově třetí místo. V letech 2015, 2016 v Le Mans zvítězilo a vyhrálo i v celkovém pořadí celou sezónu WEC. V letošním roce Porsche šampionát WEC prozatím vede a i v Le Mans si připsalo vítězství.

Organizace FIA prozatím neoznámila, že by po odchodu Porsche a Audi plánovala měnit pravidla pro vrcholnou třídu LMP1. Automobilka Porsche chce sérii Formule E použít k testování nových technologií na poli elektromobility, které mají být použity při výrobě vlastního elektrického produkčního vozu.

pxhwrwekx (neregistrovaný)
Také Porsche končí v Le Mans a přechází do Formule E - Autobible.cz pxhwrwekx http://www.g236pybfp40mmcycq25805020h129ntks.org/ apxhwrwekx [url=http://www.g236pybfp40mmcycq25805020h129ntks.org/]upxhwrwekx[/url]
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?