Také Mercedes-AMG GLC 43 prošel faceliftem. Přeplňovaný šestiválec teď nabídne 390 koní

přidejte názor
  • Po modernizaci GLC a GLC Coupé z jara letošního roku přišla řada také na provedení AMG GLC 43

  • Hlavní roli zde hraje upravený přeplňovaný šestiválec 

  • Ten v rámci faceliftu posílil o 17 kW (23 k), takže teď AMG GLC 43 nabídne 287 kW (390 k) a 520 Nm

  • Do prodeje dorazí upravené AMG GLC 43 a GLC 43 Coupé ještě letos

Začátkem letošního roku představila automobilka Mercedes-Benz facelift modelů GLC a GLC Coupé. Měnilo se všechno možné, hlavní roli ale hrály zbrusu nové motory. Po této změně ovšem byly k dispozici výhradně dvoulitrové čtyřválce a vrcholný osmiválec AMG 63. Kdo chtěl něco mezi, ten se dočkal právě teď. GLC a GLC Coupé přichází v upravené verzi také v kombinaci se zážehovým dvakrát přeplňovaným šestiválcem skrývajícím se pod označením AMG 43.

Takříkajíc polotučné AMG GLC/GLC Coupé nebylo ani dříve pomalé, což platí také po faceliftu. Hlavní změnou je totiž právě upravený motor, který posílil přesně o 17 kW (23 koní). Celkově tak vůz nabídne 287 kW (390 k) a 520 Nm. Devítistupňová automatická převodovka je samozřejmostí, stejně jako pohon všech kol pracující s poměrem 31/69.

Mercedes-Benz GLC Coupé má po faceliftu. Do prodeje míří výhradně se čtyřválci
Přečtěte si také:

Mercedes-Benz GLC Coupé má po faceliftu. Do prodeje míří výhradně se čtyřválci

Akcelerace z nuly na 100 km/h teď proběhne u obou modelů za 4,9 s, vyšší rychlost než 250 km/h nedovolí omezovač. V kombinovaném provozu počítejte se spotřebou lehce přes 10 litrů na 100 km. Pro úplnost, za 4,9 s zvládlo sprint na 100 km/h i starší provedení s motorem naladěným na 270 kW (367 k).

Další změny už de facto známe z klasických modelů GLC a GLC Coupé. Také AMG 43 přichází s přepracovanými světlomety, změnily se rovněž koncové svítilny a vzadu najdeme výrazný difuzor nebo dvě dvojité koncovky výfuku. Uvnitř nechybí sportovní sedačky, černá kůže, červená kontrastní nit, nejnovější verze multimediálního systému MBUX a tak dále.

Zájemci nebudou na upravený Mercedes-AMG GLC 43, respektive GLC 43 Coupé, čekat příliš dlouho. Do prodeje tato novinka zamíří ještě letos.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?