Tak tohle je ta elektrická raketa, která vám dá zrychlení supersportů jen za milion. Prozkoumali jsme MG4 XPower

přidejte názor
Autor: Lukáš Dittrich

Vyzvedli jsme si elektrickou raketu v podobě MG4 XPower. Auto to je tak zajímavé, že jsme na úvodu natočili jedny rychlé dojmy. Jak takový elektrický hot-hatch vypadá? 

MG nejdříve udělalo menší poprask tím, že vypustilo na trh relativně levný elektromobil využívající moderní elektrickou techniku ve stylu platformy MEB a elektromobilů Volkswagen řady ID. Jenže tím to neskončilo. Britsko-čínská automobilka ještě do nabídky přidala provedení XPower, které slibuje mimořádně zajímavé dovednosti. 

Tolik dynamiky za tak málo peněz

Verze XPower je totiž vybavena dvojicí elektromotorů, přičemž systémový výkon je drtivých 435 koní. Auto vystřelí na stovku za 3,8 sekund. V cenové relaci kolem milionu korun jde o jedno z těch vůbec nejrychlejších aut, jaká si dnes můžete koupit. No jo, ale stačí to k tomu, aby vás tohle MG4 chytlo za srdce? 

To si samozřejmě povíme v klasickém redakčním testu, který časem vydáme u nás na webu. Pro začátek ale máme připravené jedno rychlé video. To jsme opět natočili hned po ujetí prvních asi padesáti kilometrů. Jaké jsou první dojmy a jak vlastně takové MG4 XPower vypadá zvenku a uvnitř? Podívejte se na video: 

Zdroj: Youtube.com
  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?